Home / Υγεία / Άσκηση / 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας
30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας

30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας

30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΒΕ
Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας (http://www.ngda.gr/) διοργανώνει το 30ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο διάρκειας 4 ημερών. Το φετινό Συνέδριο αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για την ιστορία και την παρουσία της Δ.Ε.Β.Ε. στον χώρο του Διαβήτη καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια πανελλήνιας απήχησης Συνεδρίων.
Με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι για πρώτη φορά θα παρουσιασθούν νέες φαρμακευτικές ουσίες, καθώς και νέες θεραπευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, με καλεσμένους διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο και με έμφαση την εκπαίδευση των ιατρών στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη διαβήτη. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το επιστημονικό κι ερευνητικό της έργο όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας ένα επετειακό κι εορταστικό τόνο.
Το 30ο Συνέδριο αποτελέσει μία γιορτή τόσο από επιστημονικής άποψης, όσο και από την πλευρά εκδηλώσεων.
Η ΔΕΒΕ πρόκειται να διοργανώσει ποδηλατοδρομία στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης στις 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 (αφετηρία Makedonia Palace) με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση, αφού θα έχει προηγηθεί στο ξενοδοχείο Makedonia Palace ενημερωτική ημερίδα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, στην οποία θα μιλήσουν αθλητές ποδηλάτες με Σακχαρώδη Διαβήτη και θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό.
Σποτ για την Ποδηλατοδρομία
Στην ποδηλατοδρομία καλείται να συμμετάσχει το κοινό, ποδηλατικοί σύλλογοι και σύλλογοι διαβητικών, ενώ καλούνται ποδηλατικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα να διοργανώσουν μία διαδρομή αφιερωμένη στο διαβήτη την ίδια μέρα.
  
Επίσης στις 16 Νοεμβρίου 2016 πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με στόχο την αφύπνιση της κοινής γνώμης για τον παιδικό διαβήτη και όχι μόνο, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες πάσχουν από την πάθηση τα τελευταία χρόνια.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους η γνωστή συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, μαζί με την Ορχήστρα και τη Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.
Σε συνεργασία με:
τη  Χορωδία «Μελισσάνθη»  του Δήμου Αλεξάνδρειας
την Ορχήστρα «Con Fuoco»  του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης
Σολίστ:  
Έλσα Μουρατίδου

 

Ηλίας Κατσόγιαννης

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αίμα στο μάτι από σπασμένα αιμοφόρα αγγεία (υπόσφαγμα)

Αίμα στο μάτι από σπασμένα αιμοφόρα αγγεία (υπόσφαγμα)

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr Το να δείτε αίμα στο λευκό του ματιού είναι κάτι που …