Home / Ειδήσεις / Νοητικές Διαταραχές στην MS: Από την Παθολογική Ανατομία στη Φαινομενολογία
Νοητικές Διαταραχές στην MS: Από την Παθολογική Ανατομία στη Φαινομενολογία

Νοητικές Διαταραχές στην MS: Από την Παθολογική Ανατομία στη Φαινομενολογία

Νοητικές Διαταραχές στην MS: Από την Παθολογική Ανατομία στη Φαινομενολογία, είναι το θέμα της Επιστημονικής Εκδήλωσης που διοργανώνει η Α΄ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου στις 17 – 20 Ιουνίου  στο SIRENE HOTEL στον Πόρο

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ή κατά την αγγλοσαξονική βιβλιογραφία η Πολλαπλή Σκλήρυνση, είναι μία σχετικώς σπάνια νόσος η οποία προσβάλει νέα άτομα στην παραγωγική τους περίοδο.
Συχνά αλλά όχι πάντα, η νόσος καταλήγει να προκαλεί ποικίλου βαθμού κινητική αναπηρία στον πάσχοντα.
Τα τελευταία χρόνια,  παρατηρείται έντονη ερευνητική δραστηριότητα , η οποία έχει αποφέρει κάποια αποτελέσματα όσον αφορά στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου.
Συγχρόνως όμως με το μείζον κινητικό τους πρόβλημα, οι ασθενείς βιώνουν νευροψυχολογικές, γνωσιακές, ακόμα και ψυχιατρικές διαταραχές. Αυτές οι ανωτέρας απαρτιώσεως διαταραχές μπορεί να διαλάθουν της βασικής θεραπευτικής κατεύθυνσης.
Η διαταραχή της προσοχής, η δυσχέρεια στην επεξεργασία πληροφοριών, οι ήπιες διαταραχές λόγου και μνήμης, αποτελούν σημαντικά προβλήματα που αναδιαμορφώνουνε – μαζί με τα κινητικά ελλείμματα – την καθημερινότητα του ασθενούς.
Αυτή τη σχετικώς λανθάνουσα πλευρά της νόσου φιλοδοξεί να αναδείξει η Α΄ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον Διευθυντή της και Καθηγητή Νευρολογίας κο Ι. Ευδοκιμίδη στη συνάντηση που διοργανώνει, με κεντρικό στόχο την ανάδειξη του ζητήματος των Γνωσιακών Προβλημάτων στους ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.
Χορηγός επικοινωνίας, medlabnews.gr, iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου  κι άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς δημιουργεί η χρήση …