Home / Διατροφή / Δίαιτα / Μάθετε την οικογένειά σας να τρώει υγιεινά

Μάθετε την οικογένειά σας να τρώει υγιεινά

Η ανησυχία των γονιών για το αν το βάρος του παιδιού τους είναι φυσιολογικό, ξεκινά πλέον πολύ νωρίς, αφού το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Και παρά το γεγονός ότι ένα πρόγραμμα αυστηρής δίαιτας αντεδείκνυται για ένα νήπιο ή ακόμα και για ένα λίγο μεγαλύτερο παιδί, η καθιέρωση ορθών διατροφικών συνηθειών είναι το ζητούμενο για όλη την οικογένεια.

 

Ασχετα με το αν πρέπει να χάσει βάρος κάποιος στην οικογένεια, καλό θα ήταν να ακολουθούνται οι παρακάτω πέντε κανόνες διατροφικής συμπεριφοράς:

1. Αυξήστε την κατανάλωση λαχανικών. Μην παραλείπετε τις σαλάτες στα γεύματά σας και επιμείνετε στο παιδί σας να τα δοκιμάσει, αν δεν τα θέλει. Να ξέρετε ότι, αν γίνετε εσείς το καλό παράδειγμα, το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει και το παιδί το δρόμο σας.

2. Μαγειρέψτε σπιτικό φαγητό και περιορίστε το φαγητό απ’ έξω, είτε παραγγέλνοντας, είτε πηγαίνοντας σε ταβέρνες ή ταχυφαγεία. Είναι πολύ σημαντικό για όλη την οικογένεια να καταναλώνει σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο με υλικά, που δεν είναι επιβαρυμένα με επιπλέον λίπη και τοξίνες.

3. Κάντε το πρωϊνό την καθημερινή σας, αγαπημένη συνήθεια. Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και αφιερώστε χρόνο, για να πάρει η οικογένειά σας ένα θρεπτικό πρωινό, που θα δώσει την απαιτούμενη ενέργεια και θα κρατήσει τα παιδιά, αλλά και εσάς τους γονείς, από το συνεχές τσιμπολόγημα.

 

 

Πηγή: Γενική Ιατρική Γαλατσίου

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με …

Αφήστε μια απάντηση