Home / Ειδήσεις / Η αισιοδοξία προστατεύει την καρδιά

Η αισιοδοξία προστατεύει την καρδιά

Η χαρούμενη διάθεση ενός ανθρώπου, ενδεχομένως, να τον προστατεύει από καρδιολογικά προβλήματα, λένε αμερικανοί ειδικοί, αλλά και από διάφορες άλλες ασθένειες.

Οι χαρούμενοι, αισιόδοξοι άνθρωποι, έχουν μικρότερο ποσοστό κινδύνου εμφάνισης καρδιολογικών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων, αναφέρεται σε επαναξιολόγηση περισσοτέρων των 200 μελετών του Harvard School of Public Health, από το Psychological Bulletin.

Αν και τέτοιοι άνθρωποι (ευδιάθετοι δηλαδή), είναι σε γενικές γραμμές πιο υγιείς -άλλωστε το άγχος και η κατάθλιψη, έχουν ήδη συνδεθεί με τις καρδιακές παθήσεις- οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι καλές συνθήκες διαβίωσης, είναι σε θέση να προκαλέσουν επιπλέον μείωση των επικίνδυνων για την υγεία παραγόντων, όπως είναι η υπέρταση και η λιπιδαιμία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κίνδυνος νόσου σε αισιόδοξα άτομα, μειώνεται κατά 50%! Η αισιοδοξία, η ικανοποίηση που νοιώθει κανείς από τη ζωή του, καθώς και η προσωπική ευτυχία, φαίνεται να συνδέονται άμεσα με τη μείωση των καρδιακών παθήσεων, αλλά και νόσων που σχετίζονται με το κυκλοφορικό σύστημα, ανεξάρτητα από την ηλικία, την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, το κάπνισμα ή το σωματικό βάρος του ατόμου.

Βέβαια, εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο να μετρήσει κάποιος με αντικειμενικό τρόπο το πόσο ευτυχισμένος είναι ένας άνθρωπος, παράγοντες όπως για παράδειγμα είναι ο διαβήτης ή τα υψηλά ποσοστά χοληστερίνης ορού, αποτελούν πολύ σοβαρότερους κινδύνους για την υγεία από ότι η λιγότερο αισιόδοξη ματιά της ζωής!

Η καλή ποιότητα ύπνου, η έλλειψη στρες, η τακτική σωματική άσκηση, η σωστή διατροφή αλλά και η αισιοδοξία, μπορούν να βοηθήσουν σε μια καλύτερη υγεία. Το καθένα ξεχωριστά, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Πηγή: Γενική Ιατρική Γαλατσίου

 

 

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Το κλειδί για μια υγιή καρδιά μπορεί να διαφέρει από τις προηγούμενες οδηγίες των ειδικών. …

Αφήστε μια απάντηση