Home / Διατροφή / Το γιαούρτι κάνει τους άνδρες πιο αρρενωπούς!

Το γιαούρτι κάνει τους άνδρες πιο αρρενωπούς!

Η κατανάλωση προβιοτικών γιαουρτιών είναι γνωστό ότι ρυθμίζει τα «εντερικά» προβλήματα, όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η βρώση τους θα μπορούσε να ενισχύσει τον ανδρισμό του ισχυρού φύλλου!Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης βρήκαν ότι, αρσενικά ποντίκια που τρέφονταν με προβιοτικά επιδόρπια, ενισχυμένα με άρωμα βανίλιας,  παρουσίαζαν ένα είδος «έπαρσης» κατά τη βάδιση.
Έτσι ανακάλυψαν ότι τα συγκεκριμένα ποντίκια είχαν όρχεις κατά 5% μεγαλύτερους από ότι τα άλλα, τα οποία ακολουθούσαν μια συνηθισμένη διατροφή, και κατά 15% βαρύτερους από εκείνα που έτρωγαν ανθυγιεινά τρόφιμα!
Επιπλέον, παρατηρήθηκε πως, τα ταίρια των ποντικιών που έτρωγαν γιαούρτια, εκτός του ότι γονιμοποιούνταν πολύ πιο γρήγορα, γεννούσαν και πιο πολλά μικρά από ότι εκείνα που δεν είχαν στη διατροφή τους το γιαούρτι. Φαίνεται ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να είναι ταυτόσημα και για τους ανθρώπους. Έτσι, η ομάδα των ερευνητών, θα ξεκινήσει μια σειρά πειραμάτων που θα εξετάζουν την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος, καθώς και τη συσχέτισή τους με την κατανάλωση των προβιοτικών γιαουρτιών.
Πηγή: Γενική Ιατρική Γαλατσίου

 

 

Διαβάστε επίσης

Τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια μπορεί να αυξηθούν κατά σχεδόν ένα τρίτο παγκοσμίως έως το 2030

Τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια μπορεί να αυξηθούν κατά σχεδόν ένα τρίτο παγκοσμίως έως το 2030

Τα τρόφιμα που πετιούνται στα σκουπίδια μπορεί να αυξηθούν κατά σχεδόν ένα τρίτο σε ολόκληρο …

Αφήστε μια απάντηση