Home / Ειδήσεις / Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ρεκόρ κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη το 2018
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ρεκόρ κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη το 2018

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ρεκόρ κρουσμάτων ιλαράς στην Ευρώπη το 2018

Κάθε προηγούμενο έχουν ξεπεράσει τα καταγεγραμμένα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη μέσα στο 2018, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Περισσότεροι από 41.000 άνθρωποι νόσησαν μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2018, εκ των οποίων 37 έχασαν τη ζωή τους λόγω της ιλαράς.

Το 2017 τα περιστατικά ιλαράς ήταν συνολικά 23.927, ενώ το 2016 μόλις 5.273. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ραγδαία αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων καθοδηγείται από τη μείωση στον αριθμό των εμβολιασμών.
Υπό το φως των παραπάνω, ο ΠΟΥ καλεί τις χώρες της Ευρώπης να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό των λοιμώξεων.
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Nedret Emiroglu ανέφερε σχετικά: «Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι κάθε άνθρωπος που δεν έχει εμβολιαστεί ενάντια στην ιλαρά παραμένει ευάλωτος και κάθε χώρα θα πρέπει να επιδιώξει αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης».
Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό (ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους) είναι οι εξής:
Σερβία
Ουκρανία
Γεωργία
Ελλάδα
Ρουμανία
Ιταλία
Γαλλία
Σλοβακία
Ρωσία
Ηνωμένο Βασίλειο
Η ιλαρά είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική νόσος που εξαπλώνεται με τα σταγονίδια του βήχα και του φταρνίσματος. Η λοίμωξη είναι δυνατό να προληφθεί με το εμβόλιο MMR. Αν και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως από τη λοίμωξη, οι πιθανές επιπλοκές της ιλαράς είναι ιδιαίτερα σοβαρές και περιλαμβάνουν την εγκεφαλίτιδα (λοίμωξη και οίδημα στον εγκέφαλο), τη μηνιγγίτιδα, την πνευμονία, την ηπατίτιδα και τους πυρετικούς σπασμούς.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …