Home / Ειδήσεις / 11ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
11ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management

11ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management

Με τίτλο “Pharma 2020: Εμπιστοσύνη – Συνεργασία – Αξία”, θα διεξαχθεί στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου το 11ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Εν όψει της έναρξης του Συνεδρίου, οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Μάκης Παπαταξιάρχης (Διευθύνων Σύμβουλος Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson) και Κώστας Παναγούλιας (Αντιπρόεδρος Vianex), παρουσίασαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου τα θέματα που θα πραγματευτεί το συνέδριο, επίκαιρα παρά ποτέ, εστιάζοντας στις βασικές προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος της φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Το λόγο αρχικά έλαβε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Φα.Μ., Σοφία Νάσιου, η οποία παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις της Εταιρείας, εστιάζοντας στις εκπαιδευτικές δράσεις και στη συμβολή της Ε.Ε.Φα.Μ. στην επαγγελματική ενδυνάμωση των στελεχών του κλάδου.
Στη συνέχεια, οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής, κ.κ. Παπαταξιάρχης και Παναγούλιας αναφέρθηκαν εις βάθος στα θέματα που θα πραγματευθεί το Συνέδριο. “Το συνέδριο μας θα έχει θετική έκφραση και όλα θα μπουν στη λογική του “ναι” και όχι στη λογική του “ναι αλλά” τόνισε ο κ. Παπαταξιάρχης αναφερόμενες στις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο του Φαρμάκου και επισημαίνοντας πως είναι ανάγκη να τεθεί το πλαίσιο για την επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας των φαρμακευτικών εταιρειών ώστε να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με όλους τους εταίρους του κλάδου και να αναδείξουν την αξία που προσφέρουν προς τους Ασθενείς, τους Επαγγελματίες Υγείας, τις Αρχές και την Κοινωνία.
Ο κ. Παπαταξιάρχης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για υιοθέτηση των σύγχρονων τάσεων και της νέας πραγματικότητας καθώς και στην αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών. “Χρειάζεται να γίνει ένα reset στη βιομηχανία και τα στελέχη της” τόνισε.
Την αξία της συνεργασίας υπογράμμισε με τη σειρά του ο κ. Παναγούλιας, αναφέροντας πως στο σημερινό μεταβαλλόμενο περιβάλλον, μόνο η συνεργασία μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Συνεχίζοντας, ο κ. Παναγούλιας ανέφερε πως δεν υφίσταται ουσιαστικά αντιπαλότητα μεταξύ των ελληνικών και των πολυεθνικών εταιριών και υπάρχει αμοιβαίο όφελος από την αγαστή συνεργασία τους.
Και οι δύο Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής τόνισαν πως βασική επιδίωξη είναι να αποτελέσει η φετινή διοργάνωση εφαλτήριο παραγωγικού διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων Φορέων του κλάδου, ώστε η Φαρμακοβιομηχανία να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα στήριξης της εγχώριας οικονομίας, της βιωσιμότητας των συστημάτων Υγείας και της βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς. Επιφορτισμένη με την ευθύνη να ανταπεξέλθει στις υψηλές προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η επιτυχία των προηγουμένων διοργανώσεων και λαμβάνοντας υπόψιν τις πλέον σύγχρονες τάσεις του χώρου, η Οργανωτική Επιτροπή έχει ετοιμάσει ένα πολυθεματικό και επίκαιρο επιστημονικό πρόγραμμα που απαντά σε καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς των στελεχών του κλάδου μας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …