Home / Ειδήσεις / Παρουσία Προέδρου Ε.Ε.Σ. στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό στη Σάμο
Παρουσία Προέδρου Ε.Ε.Σ. στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό στη Σάμο

Παρουσία Προέδρου Ε.Ε.Σ. στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό στη Σάμο

Με κεντρικό μήνυμα ότι το «κλειδί» για τον αποτελεσματικό συντονισμό του προσφυγικού ζητήματος είναι η στενή συνεργασία και “συνυπευθυνότητα” Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, με την ομόφωνη ψήφιση του κειμένου των συμπερασμάτων, το τριήμερο συνέδριο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στο νησί της Σάμου.
Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, βουλευτές και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.ά.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου σε πάνελ με αντικείμενο την κοινωνική αλληλεγγύη, τον Εθελοντισμό και την Ανθρωπιστική Βοήθεια, παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών.
Στην ομιλία του ο κ. Αυγερινός επικεντρώθηκε στις πολύπλευρες δράσεις που έχει αναπτύξει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στον τομέα της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων στη χώρα μας, βάσει των ανθρωπιστικών αρχών και αξιών που υπηρετεί ως μέλος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού δικτύου στον κόσμο. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αυγερινός στη δραστηριοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σάμου, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της παρούσας κρίσης, κυρίως μέσω των διανομών ανθρωπιστικού υλικού, της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προαγωγής της υγιεινής, της παροχής ψυχοκοινωνικής στήριξης, της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών προσφύγων και της αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL).
Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Σάμο, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει διεξοδικά με την Πρόεδρο του τοπικού Τμήματος κ. Σίδερη Βασιλεία για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που άπτονται της ομαλής λειτουργίας του, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να επιληφθεί άμεσα όσων θεμάτων παραμένουν σε εκκρεμότητα.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …