Home / Ειδήσεις / 1ο Συνέδριο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα
1ο Συνέδριο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα

1ο Συνέδριο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα

Η ταχεία εξέλιξη της Καρδιολογίας καθιστά επιβεβλημένη την συστηματική επαναξιολόγηση των συνηθισμένων έως τώρα πρακτικών.
Στο 1ο Συνέδριο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη, που διοργανώνεται από το Imperial College London Department of Echocardiology Hammersmith Hospital στις 12-14 Μαΐου 2016 στο Ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα πρόκειται να συζητηθούν μεταξύ άλλων νέες θεραπευτικές παρεμβάσεις, τόσο επεμβατικών όσο και μη επεμβατικών, η κατάλληλη αξιοποίηση νέων φαρμακευτικών αγωγών, καθώς και η λήψη αποφάσεων παρέμβασης στις  νόσους των βαλβίδων στην τρίτη ηλικία.
Όλες οι απεικονιστικές μέθοδοι, από τον ακρογωνιαίο ιστορικά λίθο του υπερηχοκαρδιογραφήματος μέχρι τις σύγχρονες εφαρμογές
CT, MRI, PET έχουν αναπτύξει νέους δρόμους στην βαθύτερη κατανόηση της καρδιαγγειακής παθοφυσιολογίας σε πληθώρα νοσολογικών οντοτήτων.
Η συνετή και ορθολογική καρδιολογική πρακτική επιβάλλει την βέλτιστη αξιοποίηση των παρεχόμενων πληθωρικά απεικονιστικών πληροφοριών. Τόσο η σωστή λήψη της πληροφορίας όσο και η αξιόπιστη επικοινωνία της αποτελούν καίριους μετεκπαιδευτικούς στόχους.
Παράλληλα η βέλτιστη σχέση κόστους προς αποτέλεσμα απαιτεί εξορθολογισμό των απεικονιστικών προτεραιοτήτων ανάλογα με το κλινικό πρόβλημα, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση της έκθεσης στην ακτινοβολία.
Η διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα των Ομάδων Εργασίας Ηχωκαρδιολογίας, Απεικονιστικών Τεχνικών και Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας,

 

στοχεύει στην υπηρέτηση των ανωτέρω στόχων, ώστε με την κατάλληλη ενσωμάτωση της καρδιαγγειακής απεικόνισης στις κλινικές αποφάσεις και θεραπευτική πράξη, να επαυξηθεί ο λυσιτελής ορθολογισμός  στη σύγχρονη Καρδιολογία.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Το κλειδί για μια υγιή καρδιά μπορεί να διαφέρει από τις προηγούμενες οδηγίες των ειδικών. …