Home / Ειδήσεις / Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στους ελευθεροεπαγγελματιες, στην μικρομεσαία επιχείρηση και τέλος σε όλους τους Έλληνες
Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στους ελευθεροεπαγγελματιες, στην μικρομεσαία επιχείρηση και τέλος σε όλους τους Έλληνες

Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στους ελευθεροεπαγγελματιες, στην μικρομεσαία επιχείρηση και τέλος σε όλους τους Έλληνες

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr
Είναι πια ανέκδοτο οι κόκκινες γραμμές της σημερινής κυβέρνησης. Έχουν όλες ξεθωριάσει και δεν τις βλέπουν πια. Γιαυτό και τις περνάνε τόσο εύκολα. Όμως αυτό που ψηφίζουν δεν έχει κανένα όριο.
Ψηφίστηκαν με ψέματα. Πολλοί ελευθεροεπαγγελματίες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Γιατροί, που ξέρω, έχοντας πληγεί από τα μνημόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων και έχοντας υποστεί περικοπές, είτε σε εξέταστρα, τιμές εξετάσεων, περικοπές σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, άδικους φόρους, ήλπιζαν ότι θα μπορέσει κάτι να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που υποσχόταν τον Ιανουάριο του 2015. Όμως δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς αυτό που ακολούθησε. Ύφεση σε όλη την αγορά, καμία ανάπτυξη, και το μόνο που έχει συμβεί είναι φόροι και άλλοι φόροι και άλλοι φόροι.
Δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ από αναπτυξιακά προγράμματα στην οικονομία. Δεν έχει δοθεί ούτε ένα αναπτυξιακό πλάνο, δεν έχουν μπει χρήματα από τα ΕΣΠΑ και την ΤΚΕ. Δεν έχουν πληρωθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν έχουν μειωθεί οι χρόνοι πληρωμής του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν δοθεί κίνητρα για κάποια μορφή ανάπτυξης.
Απεναντίας ειδικά στους γιατρούς έχουν συμβεί περικοπές κατά 43% των τιμών των εξετάσεων (ξαφνικά τον Δεκέμβριο 15), περιορισμοί των κονδυλιων για περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ και φυσικά φόροι, φόροι, φόροι.
Και σε αυτό το καταθλιπτικό υφεσιακό κλίμα, έρχεται το φορολογικό και κλείνει ότι έχει μείνει όρθιο, τα τελευταία 8 χρόνια οικονομικής κρίσης.
Μειώνοντας το αφορολόγητο, αυξάνοντας το ΦΠΑ και βάζοντας τον φορολογικό συντελεστή στο 29% για όσους έκαναν την βλακεία και συνέστησαν εταιρεία (πολλοί γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί κλπ) έρχονται επιβαρύνσεις που δεν αντέχονται με τίποτα.
Αν το συμπληρώσουμε και με το ασφαλιστικό που στραγγίζει τα πάντα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους ελευθεροεπαγγελματίες να δουλέψουν και να περιμένουν να τους μείνει κάτι στην τσέπη.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει, προς το συμφέρον του καθενός να σταματήσει να δουλεύει, οπότε να μην έχει το άγχος να πληρώνει περισσότερα από όσα παράγει.
Άλλωστε με αυτά τα δεδομένα είναι σίγουρο ότι θα επιβαρυνθεί τόσο πολύ η υγεία των φορολογουμένων και ασφαλισμένων που το σύστημα δεν έχει προβλέψει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
Δεν υπάρχει ελπίδα…..
Όσο για την ανάπτυξη και τα λεφτά που περιμένουν μετά την αξιολόγηση να μπουν στην Ελλάδα, κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα γίνει κάτι. Κι αυτό γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει και δεν ξέρει τι σημαίνει ανάπτυξη. Είδαμε πώς απορροφήθηκαν τα κονδύλια για τους πρόσφυγες (δεν έχουν απορροφηθεί), είδαμε φωτογραφικούς διαγωνισμούς για κάποιους “φίλους” και είδαμε ότι η ανάπτυξη για τα πιστεύω της κυβέρνησης περνάει μέσω της φοροεισπρακτικής πολιτικής.
 
Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν πιστεύεις στην αγορά και στην δύναμή της δεν μπορεί να πιστεύεις ότι δίνοντας φόρους μπορεί να περιμένεις ότι θα δεις ανάπτυξη. Και φυσικά όσα χρήματα και να δώσουν τα κοινοτικά ταμεία εφόσον δεν έχεις σχέδιο, δεν πρόκειται να γίνουν κάτι στην αγορά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …