Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Επίσημη εκδήλωση από τον Ε.Ε.Σ. ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Επίσημη εκδήλωση από τον Ε.Ε.Σ. ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Επίσημη εκδήλωση από τον Ε.Ε.Σ. ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε μια περίοδο εκδήλωσης πολλαπλών ανθρωπιστικών κρίσεων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  εορτάζει, την Κυριακή 8 Μαΐου, την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, μια ημέρα ύψιστου συμβολισμού και ενότητας όλων των ανθρωπιστών του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, του μεγαλύτερου και αρχαιότερου ανθρωπιστικού Κινήματος στον Κόσμο, που δραστηριοποιείται από το 1863.
Ενόψει του εορτασμού αυτού, ο Πρόεδρος Dr. Αντώνιος Αυγερινός και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνουν επίσημη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα BANQUET, ώρα 19:00) κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας καρδιοχειρουργός και καθηγητής κ. Αυξέντιος Καλαγκός με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά χρυσού Κλάδου Δάφνης.
Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους», 1998) ο κ. Καλαγκός έχει χαρακτηριστεί ως «ιεραπόστολος της Ιατρικής» και «Φύλακας-άγγελος» των άρρωστων και άπορων παιδιών του πλανήτη, δεδομένου ότι ο διάσημος παιδοκαρδιοχειρουργός έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά έως σήμερα σε όλο τον κόσμο, με προτεραιότητα χώρες των οποίων ο πληθυσμός πλήττεται από τη φτώχεια: Ερυθραία, Λίβανος, Σερβία, Ινδία, Μαρόκο, Αλγερία, Μαυρίκιος, Γεωργία, Μοζαµβίκη, Μαδαγασκάρη, Κιργιστάν κλπ.
Η 8η Μαΐου συμπίπτει με τα γενέθλια του Ιδρυτή του Ερυθροσταυρικού Κινήματος Ερρίκου Ντυνάν, ενός λαμπρού ιδεαλιστή και ανθρωπιστή, που αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χαρίζοντας το σύνολο της περιουσίας του σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο για το οποίο τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Στον Ερρίκο Ντυνάν οφείλει η ανθρωπότητα το μεγαλειώδες όραμα της αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς, το οποίο εξακολουθεί και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους έως τις μέρες μας, που προσφέρουν αφειδώς τις υπηρεσίες τους σε 190 χώρες σε όλον τον κόσμο, προσηλωμένοι στις επτά Θεμελιώδεις Αρχές: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …