Home / Ειδήσεις / Συμμετοχή Ε.Ε.Σ. σε συνέδρια στο Metropolitan Expo και στο HELEXPO MAROUSSI
Συμμετοχή Ε.Ε.Σ. σε συνέδρια στο Metropolitan Expo και στο HELEXPO MAROUSSI

Συμμετοχή Ε.Ε.Σ. σε συνέδρια στο Metropolitan Expo και στο HELEXPO MAROUSSI

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συμμετείχε στην πρώτη ημέρα του διεθνούς συνεδρίου για τον ιατρικό τουρισμό, το οποίο συνδιοργάνωσαν η healthcare cybernetics και η ZITA Medical Management, στo πλαίσιo της Επιστημονικής & Εκθεσιακής Εκδήλωσης DYO Forum 2016, στο συνεδριακό κέντρο του Metropolitan Expo, με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.000 ιατρών και 3.000 φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια τελετή και προέβη σε μια σύντομη ανασκόπηση των ανθρωπιστικών δράσεων του Οργανισμού, ανακοινώνοντας παράλληλα το πρόγραμμα “Υγεία για όλους”, μια δράση πανελλαδικής εμβέλειας που αναμένεται να υλοποιήσει ο Ε.Ε.Σ. το αμέσως προσεχές διάστημα για την κάλυψη αναγκών υγείας ευπαθών ομάδων του ελληνικού πληθυσμού.
Στο χώρο του συνεδρίου είχε στηθεί ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, όπου εθελοντές των τριών Σωμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών Διασωστών) διένειμαν πληροφοριακό υλικό, ενημερώνοντας το κοινό για τις ανθρωπιστικές παρεμβάσεις του Ε.Ε.Σ. στην παρούσα χρονική συγκυρία της έξαρσης της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, o κ. Αυγερινός παρευρέθη στην πρώτη μεγάλη έκθεση Φαρμακευτικών Προϊόντων, Ιατρικού-Νοσοκοµειακού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών (1ο MEDPOINT – HYGEIA), που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της διήμερης αυτής έκθεσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών οργάνωσε το 1ο Ιατρικό Συνέδριο Επαγγελµατικής Πρακτικής, μέσω του οποίου τέθηκαν φλέγοντα επαγγελµατικά θέµατα του ιατρικού κλάδου µε τη συµµετοχή κορυφαίων οµιλητών.
Η ομιλία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. ήταν ενταγμένη στη θεματική ενότητα της “Κοινωνικής Αλληλεγγύης” και επικεντρώθηκε στις πολύπλευρες δράσεις που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός για την υποδοχή των μεταναστών και των προσφύγων στη χώρα μας με απόλυτο σεβασμό στις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες.
Και στη συγκεκριμένη διοργάνωση εθελοντές των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. ήταν παρόντες διαθέτοντας κατάλληλο επικοινωνιακό υλικό, σχετικό με την αποστολή και το όραμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …