Home / Ειδήσεις / Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων των Δήμων-μελών του Δικτύου συμμετείχε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στο Επιστημονικό και Εκθεσιακό «ΔΥΟ Forum»
Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων των Δήμων-μελών του Δικτύου συμμετείχε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στο Επιστημονικό και Εκθεσιακό «ΔΥΟ Forum»

Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων των Δήμων-μελών του Δικτύου συμμετείχε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στο Επιστημονικό και Εκθεσιακό «ΔΥΟ Forum»

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τα ΚΕΠ Υγείας συμμετείχαν στο Επιστημονικό και Εκθεσιακό Forum που διοργάνωσε ο όμιλος ZITA και το περιοδικό «ΔΥΟ» (Διατροφή-Υγεία-Ομορφιά) σε συνεργασία με 12 επιστημονικές εταιρείες στις 16 και 17 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO. Αποτέλεσε ένα μεγάλο Εκθεσιακό και Επιστημονικό Forum για την διατροφή, υγεία και ομορφιά, όπου για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία σε επιστήμονες υγείας, εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης, απλούς πολίτες, να συνυπάρξουν απόλυτα διαδραστικά στον ίδιο χώρο, με στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, με έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη θεραπεία.
Παράλληλα με το Συνέδριο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου και των ΚΕΠ Υγείας, πραγματοποιήθηκαν σε επισκέπτες προγράμματα του Δικτύου που αφορούσαν σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο οστεοπόρωσης, εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου και εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες από πιστοποιημένους διασώστες.
Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, συγχαίρει τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να δώσουν την ευκαιρία σε πλήθος επιστημονικών φορέων να γίνει ευρέως γνωστό το έργο τους. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με την πολυετή εμπειρία σε προγράμματα προαγωγής υγείας έδωσε το παρών ενημερώνοντας για τις δράσεις του σε επίπεδο πρόληψης, τόσο με την παρουσίαση των προγραμμάτων, όσο και με την εκτενή ενημέρωση για τα ΚΕΠ Υγείας.
Επιπλέον, την Κυριακή 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό (bullying) και την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τον Ιατρό κ. Γ. Κορμά, Επιστημονικό Υπεύθυνο των ΚΕΠ Υγείας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.
Tο «ΔΥΟ Forum» τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικόλαου, ενώ ένα μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη για την ανακούφιση συνανθρώπων μας σε βασικές τους.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου  κι άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς δημιουργεί η χρήση …