Home / Διατροφήpage 55

Διατροφή

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι κάθε πρωί; Μα γιατί θα μας αλλάξει την ζωή!!!

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό με λεμόνι κάθε πρωί; Μα γιατί θα μας αλλάξει την ζωή!!!

Ξεκινώντας την ημέρα σας με μία κούπα ζεστό νερό με λεμόνι θεωρείται ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές για τον οργανισμό μας. Τώρα θα μάθετε το γιατί. Έχει μία πλειάδα ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του λεμόνόνερου …

Περισσότερα

Οκτώ τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό

Οκτώ τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό

Όλος ο κόσμος… κινείται γύρω από τα super foods, που ενισχύουν τον οργανισμό. Δεν είναι όμως ο μοναδικός τρόπος να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, αφού απλά, καθημερινά λαχανικά μπορούν κάλλιστα να έχουν τα ίδια αποτελέσματα και μπορούν να μας προστατεύσουν από ασθένειες, να ενισχύσουν το μυικό σύστημα ή το μυαλό …

Περισσότερα

Σωτήριος ο καφές για τους καρδιοπαθείς

Σωτήριος ο καφές για τους καρδιοπαθείς

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγαν Έλληνες επιστήμονες σχετικά με την αρτηριακή πίεση, αποδείχθηκε ότι αν η αρτηριακή πίεση καρδιοπαθών κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, τότε δύο φλιτζάνια καφέ τη μέρα μπορούν να τους βοηθήσουν να αποφύγουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Το αποτέλεσμα της έρευνας εξέπληξε τους ειδικούς καθώς, όπως είναι γνωστό, ο …

Περισσότερα

Μέλι και κανέλα: Ένας θαυματουργός συνδυασμός

Μέλι και κανέλα: Ένας θαυματουργός συνδυασμός

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι …για πάντα μέλι. Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί …

Περισσότερα

Τα λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες καρκίνου του στομάχου στους άνδρες

Τα λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες καρκίνου του στομάχου στους άνδρες

Όσο πιο πολλά λαχανικά τρώνε οι άντρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να πάθουν καρκίνο στο στομάχι, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Καρκίνου της Ιαπωνίας, αλλά και άλλων ιδρυμάτων. Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες καταστέλλουν τις δραστηριότητες του Helicobacter pylori, ενός από τους αιτιολογικούς παράγοντες …

Περισσότερα

Η καλή ημέρα…από το καλό πρωινό φαίνεται

Η καλή ημέρα…από το καλό πρωινό φαίνεται

Τα φαγητά που τρώτε είναι τα καύσιμα που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του σώματος σας. Όταν κοιμάστε, το σώμα σας συνεχίζει να χρησιμοποιεί ό,τι καταναλώσατε στο δείπνο χτες το βράδυ για να συνεχίσει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου που χρειάζεστε. Έτσι, όταν ξυπνάτε το πρωί, θα πρέπει να …

Περισσότερα

Ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες: Είναι μια υγιεινή επιλογή;

Ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες: Είναι μια υγιεινή επιλογή;

Τα ψάρια θεωρούνται ως μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, πολύτιμων για την υγεία του καρδιαγγειακού και του εγκεφάλου λιπαρών οξέων, βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Παράλληλα, τα ψάρια είναι μια ακριβή επιλογή για την καθημερινή μας διατροφή. Παρότι ζούμε σε μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα, τα ψάρια δεν είναι …

Περισσότερα

Αυγό το θαυματουργό

Αυγό το θαυματουργό

Στο παρελθόν υπήρχε ανησυχία ότι η κατανάλωση αυγών και άλλων πλούσιων σε χοληστερόλη τροφίμων θα μπορούσε να ανεβάσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις η διαιτητική χοληστερόλη δεν επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, όσο τα επηρεάζουν η ποσότητα και …

Περισσότερα

Η σωστή δίαιτα του καλοκαιριού, για συντήρηση ή και μικρή απώλεια βάρους

Η σωστή δίαιτα του καλοκαιριού, για συντήρηση ή και μικρή απώλεια βάρους

της Kλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος, medlabnews.gr   Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι καύσεις αυξάνονται και το σώμα μας βρίσκεται σε αρμονική σχέση με το περιβάλλον. Το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη περίοδος για να ξαναβρείτε την φόρμα σας  ακόμη και να αποβάλλετε τα αποθηκευμένα κιλά του χειμώνα. Εκμεταλλευτείτε τη θάλασσα, την εξοχή,  το κολύμπι …

Περισσότερα

Οι τροφές που «σκοτώνουν» την καρδιά σας

Οι τροφές που «σκοτώνουν» την καρδιά σας

Αν θέλετε λοιπόν να έχετε μία υγιή καρδιά, η Ιατρική Σχολή του Harvard, συμβουλεύει να αποφεύγετε τις εξής τροφές: Επεξεργασμένα κρέατα Πόσο να τρώτε: Κατά προτίμηση καθόλου, ή το πολύ μια μερίδα την εβδομάδα. Με τον όρο επεξεργασμένα εννοούμε όλα εκείνα τα κρέατα και τα προϊόντα τους, στα οποία προστίθεται …

Περισσότερα

Οι λιπαρές τροφές επηρεάζουν την μνήμη και την σωματική αντοχή

Οι λιπαρές τροφές επηρεάζουν την μνήμη και την σωματική αντοχή

Νέα έρευνα δείχνει πώς η κατανάλωση λιπαρών τροφών για λίγες μόνον ημέρες μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο και το σώμα πολύ πριν δούμε τα επιπλέον κιλά στη ζυγαριά, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Για να προσδιορίσουν πώς επιδρά η δίαιτα στη μνήμη και τους μυς, οι ερευνητές μελέτησαν 32 ποντικούς …

Περισσότερα

Βάλτε κάπαρη στο φαγητό σας. Είναι μεγάλης διατροφικής αξίας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες

Βάλτε κάπαρη στο φαγητό σας. Είναι μεγάλης διατροφικής αξίας με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr Η κάπαρη, το περίεργο αυτό φυτό με την αψιά μυρωδιά και τη γεύση, που ευδοκιμεί πάνω στις πέτρες, στα βράχια και τους γκρεμούς και φημίζεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, μας δίνει με τα μπουμπούκια, τους καρπούς και τα φύλλα …

Περισσότερα

Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ από την Prolepsis. Eπισιτιστική βοήθεια στα σχολεία

Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής - ΔΙΑΤΡΟΦΗ από την Prolepsis. Eπισιτιστική βοήθεια στα σχολεία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, medlabnews.gr Σοβαρότατες είναι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στα παιδιά της χώρας μας, καθώς σχεδόν οι μισοί  μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ιδιαίτερα ευπαθών περιοχών αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, το 42% δεν έχει …

Περισσότερα

Κανέλα για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη

Κανέλα για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη

Η κανέλα αποτελεί ένα από τα πανάρχαια μπαχαρικά με προέλευση από την νοτιοανατολική Ασία και παράγεται από τον φλοιό των δέντρων του γένους Cinnamomum Η Σρι Λάνκα ήταν παραδοσιακά ο κύριος εξαγωγέας κανέλας και οι ιστορικές αναφορές φθάνουν μέχρι την αρχαία Αίγυπτο του 1400 π.Χ. Στην ευρώπη η κανέλα έκανε …

Περισσότερα

Πόση ζάχαρη καταναλώνουμε;

Πόση ζάχαρη καταναλώνουμε;

Οι τρέχουσες συστάσεις αναφέρουν ότι στις συνολικές θερμίδες που καταναλώνει ένα άτομο ημερησίως, τα πρόσθετα ζάχαρα δεν πρέπει να ξεπερνούν το 11%, ή το 10% εάν λάβουμε υπόψη και την κατανάλωση αλκοόλ. Επιστήμονες συνέστησαν φέτος την μείωση κατά το ήμισυ της πρόσθετης ζάχαρης που θα πρέπει να καταναλώνουμε σε ημερήσια …

Περισσότερα