Ξεκινώντας την ημέρα σας με μία κούπα ζεστό νερό με λεμόνι θεωρείται ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές για τον οργανισμό μας. Τώρα θα μάθετε το γιατί. Έχει μία πλειάδα ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σχετικά με τα οφέλη για την υγεία του λεμόνόνερου κάθε πρωί

Ενισχύει στην πέψη

Όχι μόνο το ζεστό νερό βοηθά να τονώσει το γαστρεντερικό σωλήνα, αλλά τα λεμόνια πιστεύεται ότι διεγείρουν και καθαρίζουν φυσικά το συκώτι. Βοηθά επίσης τα πεπτικά οξέα με την πέψη και την αποβολή.

Υποστηρίζει το Ανοσοποιητικό

Τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ασκορβικό οξύ. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων και το ασκορβικό οξύ βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, που παίζει επίσης ένα ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Φέρνει ισορροπία στο pH του Σώματος

Αν το σώμα σας είναι σε μια χρόνια έλλειψη ισορροπίας του pH, είναι ευαίσθητο στην ασθένεια. Ακόμα κι αν τα λεμόνια φαίνονται όξινα, είναι εξαιρετικοί αλκαλοποιητές και ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλιστεί η ισορροπία του pH σας είναι εκεί που πρέπει να είναι ειδικά αν η διατροφή σας είναι βαριά, δηλαδή έχει βάση το κρέας, το τυρί ή ακόμα και το αλκοόλ.

Διατηρεί το δέρμα όμορφο

Η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να αφήσει το δέρμα να φανεί θαμπό. Έτσι ώστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας σωστά κάντε την σωστή κίνηση με μία κούπα ζεστό νερό με λίγο λεμόνι. Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του υγιούς δέρματος και με τα αντιοξειδωτικά που προσφέρει, μπορεί να καταπολεμήσει τους παράγοντες γήρανσης.

Είναι μια πηγή καλής ενέργειας!

Αν και διστάζω ακόμα και να σκεφτώ, να εγκαταλείψω τον πρωινό καφέ μου, πολλοί άνθρωποι ορκίζονται ότι μπορούν εύκολα να τον εγκαταλείψουν μετά από λίγες ημέρες, πίνοντας το καταπληκτικό νερό λεμόνι. Ο συνδυασμός του νερού και του λεμονιού, βοηθά στην καλύτερη ενυδάτωση και αυξάνει την οξυγόνωση του αίματος, δίνοντας αυτό το κάτι παραπάνω στα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας!