Home / Διατροφή / Σωτήριος ο καφές για τους καρδιοπαθείς
Σωτήριος ο καφές για τους καρδιοπαθείς

Σωτήριος ο καφές για τους καρδιοπαθείς

Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγαν Έλληνες επιστήμονες σχετικά με την αρτηριακή πίεση, αποδείχθηκε ότι αν η αρτηριακή πίεση καρδιοπαθών κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, τότε δύο φλιτζάνια καφέ τη μέρα μπορούν να τους βοηθήσουν να αποφύγουν σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Το αποτέλεσμα της έρευνας εξέπληξε τους ειδικούς καθώς, όπως είναι γνωστό, ο δυνατός καφές μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμίες. Όμως, η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει τη σύνθετη φάση των επιδράσεων του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα, από μελέτη που έγινε σε πάνω από 350 ασθενείς, οι οποίοι είχαν υποστεί καρδιακό ή άλλου τύπου οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα έπιναν ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα και είχαν 88% λιγότερες πιθανότητες (σε σχέση με εκείνους που δεν πίνουν καφέ), να παρουσιάσουν ασθένεια, λόγω της οποίας η καρδιά αδυνατεί να διοχετεύσει αποτελεσματικά το αίμα.

Η Συστολική Δυσλειτουργία της Αριστερής Κοιλίας είναι ένα από τα προμηνύματα ότι ο οργανισμός απειλείται από καρδιακή ανεπάρκεια. Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ, ωστόσο, δεν εμφανίστηκαν σε ασθενείς με υπέρταση, στους οποίους η κατανάλωσή του ουσιαστικά συνδεόταν με τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης LVSD.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στην Αθήνα και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας στην Πράγα.

 

 

 

Πηγή: godoctor.gr

Διαβάστε επίσης

Το ρόφημα που προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση

Το ρόφημα που προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα του καλοκαιριού για πολλούς ανθρώπους είναι η έντονη εφίδρωση. Σημαντικό …