Home / Ειδήσεις / Πραγματικότητα το “Innovation Greece”
Πραγματικότητα το "Innovation Greece"

Πραγματικότητα το “Innovation Greece”

Το Innovation Greece, η πρώτη προσπάθεια συνένωσης ελληνικών, καινοτόμων και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) από διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης, παρουσίασε χθες τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Με κοινό γνώμονα το ενδιαφέρον για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και κοινά χαρακτηριστικά τον εξωστρεφή προσανατολισμό, την ύπαρξη ώριμων προϊόντων και την πανευρωπαϊκή διάκρισή τους μέσω ανταγωνιστικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εννέα επιχειρήσεις και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με την επωνυμία «Innovation Greece».
Το Innovation Greece αποτελείται από τις εξής εταιρείες: BRIΤΕ SOLAR TECHNOLOGIES, DRAXIS, ΕΤΜΕ, HELBIO, Monolithos, PROACTINA, STREAMLINED, TERRACOM και THINK SILICON. Τα ιδρυτικά μέλη συμπληρώνει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, φορέας, ο οποίος επί 30 χρόνια στηρίζει πανελλαδικά την καινοτομία και την εξωστρέφεια των ελληνικών ΜμΕ.
Αποστολή του Innovation Greece είναι η «μετεξέλιξη της Ελλάδας σε χώρα τεχνολογικής αιχμής και προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρός του, Ιάκωβος Γιακουμής.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …