Home / Ειδήσεις / Νοσοκομειακοί γιατροί: Οι διοικήσεις απαγορεύουν τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων
Νοσοκομειακοί γιατροί: Οι διοικήσεις απαγορεύουν τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων

Νοσοκομειακοί γιατροί: Οι διοικήσεις απαγορεύουν τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων

Συμπεριφορές αυταρχισμού και τρομοκρατίας από τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Συμπεριφορές αυταρχισμού και τρομοκρατίας καταλογίζουν στις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων οι νοσοκομειακοί γιατροί, στις περιπτώσεις που αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Η πρόσφατη εφημερία του Ασκληπιείου Βούλας που έγινε χωρίς να λειτουργεί αξονικός τομογράφος και η δημοσιοποίηση του προβλήματος από τους εργαζόμενους, ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν τέτοιες συμπεριφορές.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Ασκληπιείου, στο στόχαστρο των διοικούντων βρέθηκε ο παθολόγος, κ. Αντώνης Καραβάς ο οποίος με συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς γνωστοποίησε τη δραματική έλλειψη σε ό,τι αφορά τον αξονικό.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται «η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ) κυρία Όλγα Ιορδανίδου, η οποία, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 του συναδέλφου παθολόγου Αντώνη Καραβά, του τηλεφώνησε με στόχο να τον αποτρέψει να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ασκληπιείο Βούλας. Η Διοικήτρια επικαλέστηκε ότι, «σύμφωνα με τον νόμο, ο συνάδελφος δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα του νοσοκομείου επειδή δεν είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής» και απείλησε ότι «αν το πράξει θα λάβει τα μέτρα της».

«Πρόκειται για ολοφάνερη απόπειρα φίμωσης και απειλής σε βάρος του συναδέλφου» τονίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ασκληπιείου, προσθέτοντας πως αποκαλύπτεται, παράλληλα, ο πανικός των αρμοδίων για την δημοσιοποίηση των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων του Ασκληπιείου Βούλας, με αποκορύφωμα τη βλάβη του Αξονικού Τομογράφου.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) αλλά και η παράταξη ΑΡΣΙ καταγγέλλουν ως απαράδεκτη ενέργεια.

Αναφέρουν, δε, πως είναι ένα από τα πολλά αντίστοιχα περιστατικά, με πιο πρόσφατο αυτό του Ευαγγελισμού, όπου η διοίκηση κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων και εκπρόσωπο των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο, κ. Ηλία Σιώρα, «για να του κλείσει το στόμα επειδή έβγαλε στη δημοσιότητα τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους ασθενείς και εργαζόμενοι».

«Θέλουν τους εργαζόμενους χειροκροτητές της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας. Θέλουν εργαζόμενους να λιβανίζουν το έργο της κυβέρνησης και να κουκουλώνουν τα τεράστια προβλήματα ασθενών και συναδέλφων ώστε να βγαίνει λάδι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας. Θέλουν τους εργαζόμενους σκυφτούς και θυμωμένους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ και ξεκαθαρίζει πως οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό.

«Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε δηλώσεις υγειονομικών σε ΜΜΕ, πριν το 2015 για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στην δημόσια περίθαλψη, ο ΣΥΡΙΖΑ πριμοδοτούσε και έκανε και επερωτήσεις γιατί, θεωρούσαν πως τους βοηθάει για να κερδίσουν στις εκλογές. Σήμερα που έχουν τις ευθύνες και που όχι μόνο δεν έλυσαν αλλά επιδείνωσαν την κατάσταση στην υγεία, όταν επισημαίνουν τα προβλήματα οι υγειονομικοί, έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να απειλούν με πειθαρχικές διώξεις. Αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε ότι, όταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο κ. Ζαχαρόγιαννης έδινε συνεντεύξεις για «τα σεντόνια με το αιγυπτιακό βαμβάκι που βρέθηκαν στις αποθήκες και δεν είχαν διατεθεί στα τμήματα» όχι μόνο δεν απειλήθηκε αλλά επιβραβεύτηκε. Από τις «καταγγελίες» του, βέβαια, τίποτα δεν επαληθεύτηκε», αναφέρει στη δική της ανακοίνωση η ΑΡΣΙ.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …