Home / Ειδήσεις / Καλοκαιρινές διακοπές στην κατασκήνωση του Μικρού θερινού Εθνικού
Καλοκαιρινές διακοπές στην κατασκήνωση του Μικρού θερινού Εθνικού

Καλοκαιρινές διακοπές στην κατασκήνωση του Μικρού θερινού Εθνικού

Την πιο «δροσερή» και διασκεδαστική πρόταση για τους μικρούς φίλους του θεάτρου έχει φέτος το Εθνικό Θέατρο, με την Ημερήσια Κατασκήνωση που διοργανώνει από τις 25 Ιουνίου και για δύο περιόδους, στην καρδιά της Αθήνας. Με συνέπεια στην αποστολή του για ολοκληρωμένη αισθητική παιδεία, αλλά και με σεβασμό στις απαιτήσεις των σύγχρονων εκπαιδευτικών προτύπων και πρακτικών, το Μικρό θερινό Εθνικό διαμόρφωσε ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να κάνει τη μάθηση, παιχνίδι.
Έτσι, απευθυνόμενο σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, έρχεται να απαντήσει διαφορετικά στα ερωτήματα: Μετά τις ασκήσεις και τα προβλήματα τι; Πώς αξιοποιείται εποικοδομητικά ο πολύτιμος, ελεύθερος χρόνος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;
Οι απαντήσεις έρχονται λοιπόν μέσα από δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού, σωματικού θεάτρου και χορού, μιούζικαλ, κατασκευών, εργαστηρίων παραμυθιών, όπως τόσων και τόσων άλλων εμπειριών.
Αυτό το καλοκαίρι τα παιδιά μπορούν να «κατασκηνώνουν» στην οδό Πειραιώς και «βουτούν» σε ένα σύμπαν φαντασίας, δημιουργίας και γνώσης, σχεδιασμένο με μεράκι από τους ανθρώπους του Εθνικού Θεάτρου, καθιστώντας τις καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη, μια ευκαιρία αισθητικής Παιδείας.
«Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της καλοκαιρινής μας κατασκήνωσης με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές δημοτικού, θεμελιώνεται πάνω στην πεποίθηση ότι η τέχνη έχει μια, ίσως, μοναδική παιδευτική δυναμική: να οδηγεί στην κατάκτηση της γνώσης και στην απόκτηση εμπειριών με τον πλέον αβίαστο τρόπο». Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σοφία Βγενοπούλου, υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού.
«Φέτος, στην καλοκαιρινή μας κατασκήνωση, επιχειρούμε να μεταμορφώσουμε τις στατικές σελίδες της μαθητικής ζωής σε εμπειρίες βιωματικές για ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ουσία της γνώσης», συμπλήρωσε.
Όλα αυτά, με σεβασμό, όπως είπε, στις απαιτήσεις των σύγχρονων εκπαιδευτικών προτύπων και πρακτικών. «Φροντίζουμε για τις βάσεις της καλλιτεχνικής παιδείας μέσα από το παιχνίδι. Άλλωστε για εμάς, στο Μικρό Εθνικό, το θέατρο είναι… παιχνίδι», κατέληξε.
Η κατασκήνωση φιλοξενείται σε έναν χώρο πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, το «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά, το οποίο έχει πρόσφατα ανακαινιστεί από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και αποτελεί την νέα, υπερσύγχρονη στέγη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Οι ενότητες των δραστηριοτήτων
Οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών καθημερινά, εντάσσονται στις εξής ενότητες:
– Μικροί Δημιουργοί: τα παιδιά εξοικειώνονται με τις τέχνες, κατασκευάζουν, δημιουργούν και πειραματίζονται: κατασκευή μάσκας, κούκλας, γνωριμία με μεγάλους ζωγράφους κ.α.
– Η εργαλειοθήκη του θεάτρου: βασικές θεατρικές τεχνικές και εξοικείωση με τα θεατρικά εργαλεία μέσα από το παιχνίδι, τη διάδραση, τον αυτοσχεδιασμό, τα παιχνίδια ρόλων.
– Θεατρικές εξερευνήσεις: τα παιδιά «προσανατολίζονται» στα διαφορετικά είδη θεάτρου, και σε διάφορες δραστηριότητες που πλαισιώνουν και υπηρετούν τη θεατρική τέχνη: μιούζικαλ, παραδοσιακά παιχνίδια και παιχνίδια δρόμου, θέατρο σκιών, δημιουργική γραφή.
Μεταξύ των ενοτήτων μεσολαβούν διαλείμματα για ελεύθερο παιχνίδι, ξεκούραση και ελαφρύ γεύμα (από το σπίτι, δυνατότητα διατήρησης σε ψυγείο).
Χρήσιμες πληροφορίες
Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε δύο περιόδους (25-29/6 & 2-6/7) με περιορισμένο αριθμό παιδιών, ηλικίας 6-12 ετών, χωρισμένων σε ηλικιακές ομάδες. Το κόστος ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά περίοδο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς προς και από τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης καθημερινά με λεωφορείο από το κέντρο της Αθήνας (Αφετηρία: Εθνικό Θέατρο – Κτίριο Τσίλλερ).
Παράλληλα, υπάρχει έκπτωση 10% στο κόστος συμμετοχής για αδέρφια ή για εγγραφή και στις δύο περιόδους.
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 2105288169 και 2105288107 ή στα email: gmpaka@n-t.gr και diamantopoulou@n-t.gr και την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου, www.n-t.gr.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …