Home / Ειδήσεις / Δεν αναγνωρίζει το υπουργείο Παιδείας τους ψυχολόγους – εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων
Δεν αναγνωρίζει το υπουργείο Παιδείας τους ψυχολόγους - εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων

Δεν αναγνωρίζει το υπουργείο Παιδείας τους ψυχολόγους – εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων

Την απουσία απόφασης του υπουργείου Παιδείας με την οποία καθορίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ψυχολόγων που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία, αποκαλύπτει προσφυγή ιδιωτικής εκπαιδευτικού-ψυχολόγου στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Σύμφωνα με την προσφυγή το υπουργείο Παιδείας δεν αναγνωρίζει στους ψυχολόγους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων το δικαίωμα να είναι  ψυχολόγοι εκπαιδευτικοί γι’ αυτό και προσλαμβάνονται ως διοικητικό προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα καθήκοντα των ψυχολόγων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων είναι όμοια με τα καθήκοντα των ψυχολόγων των δημοσίων σχολείων. Με την προσφυγή η ψυχολόγος που εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο από το 2008 ζητεί να καθοριστούν τα καθήκοντά τους, όπως των ψυχολόγων εκπαιδευτικών του Δημοσίου τομέα που έχουν καθηκοντολόγιο και δικαιώματα των εκπαιδευτικών (διακοπές, κ.λπ.).
Η ψυχολόγος εκπαιδευτικός του ιδιωτικού τομέα είχε υποβάλει αίτηση στο υπουργείο Παιδείας  και ζητούσε να αρθεί η διάκριση αυτή μεταξύ των ψυχολόγων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να προσδιοριστούν με υπουργική απόφαση τα   δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ψυχολόγων του ιδιωτικού τομέα. Αλλά το υπουργείο Παιδείας ουδέποτε ανταποκρίθηκε στο αίτημά της και έτσι η ψυχολόγος προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητά να ακυρωθεί η άρνηση αυτή του υπουργού Παιδείας.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …