Home / Ειδήσεις / Βλέπουν τις εξετάσεις από το… internet
Βλέπουν τις εξετάσεις από το… internet

Βλέπουν τις εξετάσεις από το… internet

Το Βενιζέλειο συνεχίζει να πρωτοπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από τον υπολογιστή τους, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν ξανά στο νοσοκομείο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει: “Για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και σπατάλη χρόνου, άλλη μια καινοτόμος υπηρεσία, παράλληλα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης επίσκεψης, είναι διαθέσιμη στους πολίτες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Πρόκειται για την ηλεκτρονική υπηρεσία απομακρυσμένης προβολής/εκτύπωσης (μέσω internet) των διαγνωστικών εξετάσεων των εξωτερικών ασθενών.

Ο πολίτης μπορεί πλέον μέσω πιστοποιημένης και κρυπτογραφημένης σύνδεσης, να τυπώσει τα αποτελέσματα των εξετάσεών του χωρίς να χρειάζεται να ξανάρθει στο νοσοκομείο μας.

Ως τώρα ο ασθενής, μετά την κατάθεση του αίματος ή των ούρων του, έπρεπε να περιμένει από 3 ώρες, αν οι εξετάσεις έβγαιναν αυθημερόν, ως και μια εβδομάδα, οπότε έπρεπε να ξανάρθει για να εκτυπωθούν και να τις παραλάβει. Με την εν λόγω ηλεκτρονική υπηρεσία ο πολίτης δεν χρειάζεται ούτε να περιμένει, ούτε να ξανάρθει για να παραλάβει τις εξετάσεις του. Αρκεί να μπει στο site του Βενιζελείου Νοσοκομείου και να ακολουθήσει τις αναλυτικές οδηγίες -απαιτείται ΑΜΚΑ, σωστός αριθμός κινητού τηλεφώνου (όπως έχει καταχωρισθεί στο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου) και ένας κωδικός (κωδικός περιστατικού) που δίδεται στον ασθενή σε κάθε παρακλινική εξέταση”.
Πρώτη φορά

Οπως σημειώνεται, για πρώτη φορά σε ελληνικό νοσοκομείο είναι δυνατή η παραλαβή αποτελεσμάτων βιοπαθολογικών εξετάσεων εξωτερικών ασθενών μέσω της ιστοσελίδας του νοσοκομείου από τον προσωπικό υπολογιστή του κάθε εξεταζόμενου με απόλυτη ασφάλεια, ευκολία και ταχύτητα, χωρίς την αναγκαιότητα παραμονής ή επιστροφής του στο νοσοκομείο. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας είναι:

– Να έχετε καταγραφεί σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Κρήτη, ώστε να έχουν καταχωρισθεί το ΑΜΚΑ και το κινητό σας τηλέφωνο.

– Να έχετε δίπλα σας το κινητό τηλέφωνο, του οποίου το νούμερο έχει καταχωρισθεί στο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.

– Να γνωρίζετε τον κωδικό περιστατικού μέσω του οποίου έγιναν οι εργαστηριακές εξετάσεις σας, ο οποίος σας έχει δοθεί κατά την επίσκεψή σας στο νοσοκομείο.

Με την καταχώριση των παραπάνω στοιχείων μέσω της ιστοσελίδας του νοσοκομείου (πιστοποίηση χρήστη), αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο sms, με τον κωδικό που απαιτείται για να «ξεκλειδώσει» και να καταστήσει διαθέσιμα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Τα οφέλη είναι πολλαπλά τόσο για τον επισκέπτη (αποφυγή πολύωρων αναμονών, εκνευρισμού, άσκοπων μετακινήσεων), όσο και για τον φορέα (εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων αλλά και υλικών με μειωμένες εκτυπώσεις).

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά μόνο τα αποτελέσματα εξωτερικών ασθενών και μόνο για τα εξής εργαστήρια: αιματολογικό, βιοχημικό, ανοσολογικό – ορμονολογικό, μικροβιολογικό, ιολογικό.

Τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων εξωτερικών ασθενών είναι επικυρωμένα, όπως καταχωρίσθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …