Home / Ειδήσεις / Τα Νοσοκομεία δεν είναι στρατόπεδα νεοσυλλέκτων – αυθαιρεσία, αυταρχισμός και εκδικητικές διώξεις δεν χωρούν στην Ιατρική!
Τα Νοσοκομεία δεν είναι στρατόπεδα νεοσυλλέκτων – αυθαιρεσία, αυταρχισμός και εκδικητικές διώξεις δεν χωρούν στην Ιατρική!

Τα Νοσοκομεία δεν είναι στρατόπεδα νεοσυλλέκτων – αυθαιρεσία, αυταρχισμός και εκδικητικές διώξεις δεν χωρούν στην Ιατρική!

Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας όχι μόνο προέβη σε παραβίαση των κανόνων που υπαγορεύονται από την Ιατρική Δεοντολογία αλλά και από την γενική ευγένεια και κοσμιότητα παρά εγκαλεί σε απολογία την ειδικευόμενη Συνάδελφο που …τόλμησε να τον επαναφέρει ευγενικότατα στην τάξη σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, εκδικητικής διοικητικής αυθαιρεσίας και μεγαλομανίας!
Συγκεκριμένα σε ημέρα μεγάλης εφημερίας του ΠΓΝΠ ο Διοικητής κ. Πισιμίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα επείγοντα, εισήλθε, χωρίς να χτυπήσει ή να ζητήσει άδεια (και χωρίς να συστηθεί!) σε ιατρείο ενώ ειδικευόμενη συνάδελφος διενεργούσε ιατρική εξέταση. Η συνάδελφος του ζήτησε ευγενικά να περάσει έξω και να περιμένει, όπως ορίζει η Ιατρική Δεοντολογία αλλά και η κοινή λογική και ευγένεια.
Προς μεγάλη έκπληξη της συναδέλφου, ο διοικητής όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στις συστάσεις παρά προέβαλε τον διοικητικό του ρόλο ως αιτίαση της άρνησης, πως δεν μπορεί μία ειδικευόμενη να τον «εκδιώξει» από τον χώρο, πως «δεν τον έχουν διώξει ούτε από τα χειρουργεία» και μια εν γένει άστοχη και ατυχή επίδειξη δύναμης. Η εξωφρενική συνέχεια είναι πως καλεί σε απολογία εντός τριών ημερών την συνάδελφο γιατί “επέδειξε ανάρμοστο συμπεριφορά… απαξίωσε το κύρος και το πρόσωπο του Διοικητή..”
και την κατηγορεί με βάση τον υπαλληλικό κώδικα γιατί “υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της εν υπηρεσία αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους της..” Αν διαβάζοντας την ως άνω αιτιολόγηση ακούσατε τον ήχο της αρβύλας που χτυπάει «προσοχή» στο τσιμέντο μην ανησυχείτε: είναι το μυαλό σας που κάνει κάποιους, όχι και τόσο αυθαίρετους ίσως, συνειρμούς!
ΔΙΑΜΥΝΗΟΥΜΕ στον κ. Πισιμίση πως:
· Η ορθή κατά την Δεοντολογία και Ηθική άσκηση της Ιατρικής υπερέχει οποιουδήποτε διοικητικού αξιώματος.
· Η αντίληψη των υφισταμένων του ως «φανταράκια» που εκτελούν διαταγές και ευπειθώς αναφέρουν δεν προάγει την Δημόσια Υγεία, δεν συνάδει με την Ανθρώπινη και Επιστημονική μας αξιοπρέπεια και δεν τιμά το πρόσωπό του.
· Τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα δεν είναι τσιφλίκι κανενός εφήμερου πολιτικού προϊστάμενου, ανήκουν στον Λαό και λειτουργούν βάσει καθορισμένων νομικών πλαισίων – με πρωτεξάρχοντα τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την αδίκως, αυθαιρέτως και εκδικητικά διωκόμενη συνάδελφο που έπραξε ΟΡΘΩΣ Ιατρικά και Ηθικά.
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ την άμεση και σθεναρή απάντηση της ΕΙΝΑ και ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ το κάλεσμά της προς τους εκεί συναδέλφους σε δυναμική αντίδραση!
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους σε διαρκή αγώνα υπέρ του δίκαιου και επιστημονικά και ηθικά
ορθού. Δεν μας πτοούν οι φεουδαρχικές συμπεριφορές! Δεν μας αγγίζουν οι «στρατιωτικόμορφες» αντιλήψεις!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση της εξωφρενικής διωκτικής ενέργειας του διοικητή και την δημόσια συγγνώμη
του μετά της παραδοχής πως ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς, βρίσκεται υπεράνω της Ιατρικής Δεοντολογίας.
Κίνημα Νέων Ιατρών – ΚιΝΙ

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …