Home / Ειδήσεις / Κίνα: Στα 2 τρισ. γιουάν φθάνει η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιριών των οποίων ηγούνται γυναίκες
Κίνα: Στα 2 τρισ. γιουάν φθάνει η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιριών των οποίων ηγούνται γυναίκες

Κίνα: Στα 2 τρισ. γιουάν φθάνει η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιριών των οποίων ηγούνται γυναίκες

Πεκίνο (Χinhua) – Οι γυναίκες αποκτούν ενισχυμένο ρόλο στον επιχειρηματικό κόσμο της Κίνας καθώς καταλαμβάνουν τις ανώτερες διοικητικές θέσεις σε όλο και περισσότερες εταιρίες εισηγμένες στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας.
Έως χθες, μία ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συνολικά 174 εταιρίες με μετοχές τύπου Α, είχαν γυναίκες προέδρους, με τη συνολική τους κεφαλαιοποίηση να φθάνει τα 2,12 τρισεκ. γιουάν (335,2 δισεκ. δολάρια), σύμφωνα με στοιχεία της Securities Times.
Με 65 εξ αυτών να είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Σανγκάης και τις υπόλοιπες στην αγορά του Σεντζέν, οι εταιρίες αντιστοιχούν μόνο στο 4,98% του συνολικού αριθμού των εταιριών που είναι εισηγμένες στην κινεζική χρηματιστηριακή αγορά.
Οι γυναίκες στελέχη επιδεικνύουν ισχυρές διοικητικές ικανότητες, όπως η Ντονγκ Μινγκτζού, πρόεδρος της Gree Electric, που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας Forbes με τις πιο επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες της Κίνας το 2017.  Μεταξύ των εισηγμένων εταιριών τύπου Α με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 10 δισεκ. γιουάν, η κεφαλαιοποίησης της Gree Electric φθάνει τα 311,1 δισεκ. γιουάν, που είναι η δεύτερη υψηλότερη στον κλάδο οικιακών συσκευών.
Η Σονγκ Γκουανγκτζού, πρόεδρος της Poly Real Estate με κεφαλαιοποίηση 182,7 δισεκ. γιουάν, έχει αυξήσει τα ετήσια κέρδη της εταιρίας από 660 εκατ. γιουάν στα 15,7 δισεκ. γιουάν από τότε που ανέλαβε καθήκοντα.
Οι περισσότερες από αυτές τις εταιριες ειδικεύονται στη μεταποίηση, κυρίως στους τομείς των χημικών και του μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι εταιρίες στον χρηματοπιστωτικό και τον εξορυκτικό κλάδο έχουν λιγότερες γυναίκες προέδρους.
Και οι οκτώ εταιρίες, στις οποίες ηγούνται γυναίκες και οι οποίες έχουν ανακοινώσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2017, είναι κερδοφόρες. Άλλες 86 εταιρίες αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση στα καθαρά τους κέρδη το 2017, αλλά δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιήσει τις ετήσιες οικονομικές τους καταστάσεις.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …