Home / Ειδήσεις / Ανω των 100.000 οι επισκέψεις στα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας το 2017
Ανω των 100.000 οι επισκέψεις στα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας το 2017

Ανω των 100.000 οι επισκέψεις στα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας το 2017

Περισσότερες από 100.000 επισκέψεις κατοίκων δέχθηκαν το 2017 τα έξι δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθήνας, υπερδιπλάσιες από το 2016. Ο δήμαρχος Αθηναίων, που ανακοίνωσε τα σχετικά στοιχεία, επισκέφθηκε το πρωί το Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων και εξήγγειλε την ένταξη τριών ακόμη από τα υπάρχοντα Δημοτικά Ιατρεία, της οδού Σόλωνος, του Νέου Κόσμου και των Πετραλώνων, στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ώστε να μετατραπούν και αυτά σε ολοκληρωμένες δομές Ιατρικής και Κοινωνικής στήριξης.
Ο δήμος έχει ήδη αναβαθμίσει σε πολυδύναμα τα Δημοτικά Ιατρεία στην Κυψέλη (πεζόδρομος Χανίων) και στα Πατήσια (Σαρανταπόρου 4), που εκτός από υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πολίτες ψυχολογική και νομική στήριξη καθώς επίσης και συμβουλευτικές υπηρεσίες για επανένταξη στην παραγωγική διαδικασία. Μόνο σ΄αυτά τα δύο πολυδύναμα, το 2017 κλείστηκαν 63.253 ραντεβού, έναντι μόλις 15.588 το 2016, πριν την αναβάθμισή τους. Σ΄αυτά, όπως είπε ο κ. Καμίνης, «οι πολίτες της Αθήνας, ακόμη και όσοι βρίσκονται εκτός συστήματος ασφάλισης, έχουν πρόσβαση εντελώς δωρεάν, σε 19 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, οφθαλμίατρους, γυναικολόγους, παθολόγους, παιδίατρους, όσο και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, με κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους εργασιακής επανένταξης και νομικής στήριξης».
Περισσότερες πληροφορίες για το ωράριο λειτουργίας και τις ειδικότητες όλων των δημοτικών ιατρείων του δήμου Αθηναίων: www.cityofathens.gr/ygeia-proliptiki-iatriki/dimotika-iatreia

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …