Home / Ειδήσεις / Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοινώνει νέα χορηγία στο Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων
Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοινώνει νέα χορηγία στο Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοινώνει νέα χορηγία στο Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοινώνει νέα χορηγία ύψους $ 25.000 στοΚέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων – CLEO. Μέσωτης χορηγίας, Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει το κέντρο στηπροσπάθεια του να βελτιώσει την ασφάλεια των ασθενών καθώς και τηποιότητα της υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα, δίνονταςιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και τον εξορθολογισμό της χρήσης αντιβιοτικών.

Το CLEO ξεκίνησε εφαρμόζοντας μικρά projects με σκοπό να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού συστήματος υγείας. Μια ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων της Ελληνικής Διασποράς γνωρίζοντας ότι σχεδόν 10% των ασθενών της χώρας μας υποφέρουν από νοσοκομειακές λοιμώξεις, αποφάσισε να δουλέψει για τη βελτίωση της κατάστασης των εγχώριων υπηρεσιών υγείας.

Κάθε χρόνο, 3000 ασθενείς πεθαίνουν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, όταν 50% από αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ένα σημαντικό κομμάτι των λοιμώξεων αυτών, προκαλούνται από μικρόβια που έχουν αντοχή στα αντιβιοτικά. Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται στη κορυφή της Ευρώπης στην χορήγηση αντιβιοτικών αλλά και των λοιμώξεων σχετιζόμενων με μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Το CLEO στοχεύει στη μείωση των λοιμώξεων που προκαλούνται εντός των Ελληνικών νοσοκομείων καθώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού των νοσοκομείων στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές προκειμένου να μεταμορφώσουν τη κουλτούρα της υγείας στην Ελλάδα.

Μέσω της χορηγίας του ΤΗΙ, το CLEO θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα ελέγχου της χρήσης των αντιβιοτικών. Μέσα από η συνεργασία της ομάδας του CLEO με εξειδικευμένο προσωπικό διδασκαλίας, έρευνας, ιατρικού-νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το CLEO σκοπεύει να αξιολογήσει τη χορήγηση αντιβιοτικών σε ελληνικά νοσοκομεία ώστε να είναι εφικτός ο σχεδιασμός παρεμβάσεων που θα συμβάλουν στον εξορθολογισμό της χρήσης τους.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THI Program Director, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το CLEO στη προσπάθεια του για την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Το πρόβλημα των αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα παγκοσμίως και χαιρόμαστε που με αυτή τη χορηγία θα βοηθήσουμε στη καλύτερη κατανόηση αλλά και μερική επίλυση τού στη χώρα μας.».

Ο Θεοκλής Ζαούτης, Scientific Director του CLEO δήλωσε: «Εμείς ως CLEOείμαστε ενθουσιασμένοι για την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, η οποία θα είναι καταλυτική στην ενίσχυση των προσπαθειών μας να μειώσουμε τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και να εξορθολογήσουμε τη χορήγηση αντιβιοτικών στα Ελληνικά νοσοκομεία. Με τη βοήθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να καθιερώσουμε μια κουλτούρα βέλτιστών πρακτικών στο Ελληνικό σύστημα υγείας, και να βελτιώσουμε αισθητά την ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …