Home / Ειδήσεις / Εξ αποστάσεως εκμάθηση πρώτων βοηθειών προσφέρει πολυμεσική πλατφόρμα
Εξ αποστάσεως εκμάθηση πρώτων βοηθειών προσφέρει πολυμεσική πλατφόρμα

Εξ αποστάσεως εκμάθηση πρώτων βοηθειών προσφέρει πολυμεσική πλατφόρμα

Πώς δίνουμε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων; Πώς λειτουργεί ο εξωτερικός απινιδωτής; Ποιες είναι οι ενέργειες, με τις οποίες μπορεί να σωθεί ένα θύμα πνιγμού που έχει χάσει τις αισθήσεις του;
Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα παρακολούθησης ηλεκτρονικών μαθημάτων πρώτων βοηθειών ανέπτυξαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) και η εταιρεία e-learning SQLearn, με στόχο οι ενδιαφερόμενοι να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη.
Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, στόχος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι «η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, η ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε φαινόμενα περιθωριοποίησης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Στο πλαίσιο της δυναμικής αυτής εντάσσεται και η συγκεκριμένη συνέργεια». Οι πρώτες βοήθειες είναι για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό «ένα καθήκον ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και πρέπει να είναι προσβάσιμες στον οποιονδήποτε, όπου και αν βρίσκεται» πρόσθεσε.

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …