Home / Ειδήσεις / Αναγόρευση του ομότιμου καθηγητή, κ. Jean-Pierre Sauvage (Νόμπελ Χημείας 2016) σε επίτιμo διδάκτορα του τμήματος Χημείας
Αναγόρευση του ομότιμου καθηγητή, κ. Jean-Pierre Sauvage (Νόμπελ Χημείας 2016) σε επίτιμo διδάκτορα του τμήματος Χημείας

Αναγόρευση του ομότιμου καθηγητή, κ. Jean-Pierre Sauvage (Νόμπελ Χημείας 2016) σε επίτιμo διδάκτορα του τμήματος Χημείας

Την 29η Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κύριος Jean-Pierre Sauvage, ομότιμος καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Γαλλία, Νόμπελ Χημείας 2016.

Ο Jean-Pierre Sauvage είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, ομότιμος διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Υπερμοριακής Επιστήμης και Μηχανικής και έχει τιμηθεί με το αργυρό μετάλλιο του CNRS. Από κοινού με τους Fraser Stoddart και ο Bernard Feringa, βραβεύτηκε με το Νόμπελ Χημείας 2016, ως οι πρωτοπόροι στον τομέα των μοριακών μηχανών. Οι πρωτοποριακές έρευνές τους έθεσαν τη νανοτεχνολογία σε μια καινούργια διάσταση, επινοώντας νανο-μηχανές ικανές να αναπαράγουν τις κινήσεις των έμβιων όντων.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

  • Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
  • Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, καθηγητή Γεώργιο-Ισίδωρο Χ. Κόκοτο.
  • Αναγόρευση του τιμωμένου:
    • Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας, καθηγητή Γεώργιο-Ισίδωρο Χ. Κόκοτο.
    • Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, καθηγητή Κωνσταντίνο Α. Βαρώτσο.
  • Ομιλία του τιμωμένου καθηγητή Jean-Pierre Sauvage με τίτλο: «Μοριακές Μηχανές: Από τη Βιολογία στη Χημεία».

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …