Home / Ειδήσεις / Η… τεκίλα μπορεί να κάνει καλό στα κόκαλά μας
Η… τεκίλα μπορεί να κάνει καλό στα κόκαλά μας

Η… τεκίλα μπορεί να κάνει καλό στα κόκαλά μας

Η στιγμή που περίμεναν αρκετοί για να πίνουν τεκίλα χωρίς τύψεις έφτασε, καθώς η μπλε αγαύη, το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται το γνωστό αλκοολούχο ποτό, βελτιώνει την απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου από το σώμα μας.

Σύμφωνα με το «Science Daily», η έρευνα υπαινίσσεται πως η τεκίλα μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε δυνατότερα κόκαλα, αν και δεν το λένε ακριβώς έτσι οι ερευνητές.

Η μελέτη έγινε στο Center for Research and Advanced Studies (Cinvestav) του Μεξικού από τη δρ Mercedes López, η οποία δήλωσε πως «η κατανάλωση των γλυκαντικών που περιέχονται στην αγαύη, σε συνδυασμό με επαρκή εντερικά μικρόβια, προωθούν τη δημιουργία νέου οστού, ακόμα και με την παρουσία οστεοπόρωσης».

AP_791283872260

Η έρευνα έδειξε ότι τα ποντίκια που τρέφονταν με τα γλυκαντικά συστατικά του χυμού της αγαύης παρήγαν 50% περισσότερη οστεοκαλσίνη, την πρωτεΐνη που συμβάλει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της μυϊκής μάζας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως πως το να πίνεις σφηνάκια τεκίλας δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη βρώση των γλυκαντικών της αγαύης κατευθείαν από το φυτό. Αν και τι ποσοστό των ευεργετικών ιδιοτήτων της αγαύης παραμένουν στην τεκίλα, μετά τη ζύμωση και το αλκοόλ, αυτό μένει να φανεί…

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

Θέλετε να χάσετε βάρος; Πιείτε… τεκίλα!

Θέλετε να χάσετε βάρος; Πιείτε… τεκίλα!

Η Ένωση Αμερικανών Χημικών δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη του 2014, η οποία έδειχνε την επίδραση …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close