Home / Ειδήσεις / Ο ΕΦΚΑ δεν πληρώνει ληξιπρόθεσμες οφειλές επειδή δεν έχει… μελάνια
Ο ΕΦΚΑ δεν πληρώνει ληξιπρόθεσμες οφειλές επειδή δεν έχει... μελάνια

Ο ΕΦΚΑ δεν πληρώνει ληξιπρόθεσμες οφειλές επειδή δεν έχει… μελάνια

Με μια επιστολή, ο ΕΦΚΑ απάντησε στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν εξοφλούνται γιατί δεν έχουν… μελάνι και σχετικές οδηγίες.
Στην καταγγελία ότι ο ΕΦΚΑ δεν προχωρά στην εξόφληση των οφειλόμενων “με δικαιολογίες του τύπου δεν έχουμε μελάνι ή οδηγίες“, προχώρησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Πλατανισιώτης, αναρτώντας στην προσωπική του σελίδα στο facebook την επιστολή του φορέα.
“Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε πικρόχολα ή να κλάψουμε μετά την ανάγνωσή της. Συνιστούμε στα μέλη μας που έχουν πρόβλημα υγείας, πριν την διαβάσουν να πάρουν κάποιο ηρεμιστικό…” σχολιάζει ο Ν. Πλατανισιώτης, ενώ επισημαίνει ότι “ήδη την έχουμε αποστείλει στη Νομική μας Υπηρεσία για διερεύνηση τυχόν Διοικητικών ή Ποινικών ευθυνών”.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι το τμήμα Ανοικτής Περίθαλψης δεν διαθέτει αναλώσιμα (μελάνια, εκτυπωτές κλπ) που απαιτούνται για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, όπως επίσης και υπάλληλοι, συγκεκριμένες οδηγίες και μηχανογραφικές αλλαγές.
Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά:
“Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Επιτέλους πήραμε μία πρώτη απάντηση από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ) στο έγγραφό μας προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, που αφορούσε την πορεία της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε πικρόχολα ή να κλάψουμε μετά την ανάγνωσή της. Συνιστούμε στα μέλη μας που έχουν πρόβλημα υγείας, πριν την διαβάσουν να πάρουν κάποιο ηρεμιστικό…
Ήδη την έχουμε αποστείλει στη Νομική μας Υπηρεσία για διερεύνηση τυχόν Διοικητικών ή Ποινικών ευθυνών.
Δεν είναι δυνατό να μην προχωρούν στην εξόφληση των οφειλόμενων με δικαιολογίες του τύπου “δεν έχουμε μελάνι ή οδηγίες”.

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …