Home / Ειδήσεις / Καθυστερήσεις στις πληρωμές των Φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τα αναλώσιμα
Καθυστερήσεις στις πληρωμές των Φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥόσον αφορά τα αναλώσιμα

Καθυστερήσεις στις πληρωμές των Φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τα αναλώσιμα

Ερώτηση που έχει κατατεθεί για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των Φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ όσον αφορά τα αναλώσιμα και έχουν υπογράψει όλοι οι βουλευτές φαρμακοποιοί του ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ και δύο χρόνια περίπου, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα, έχουμε την ομαλοποίηση στις πληρωμές των φαρμακείων των μηνιαίων δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ. 
Το τελευταίο εξάμηνο όμως, μετά την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ, βάση της οποίας πολλά αναλώσιμα υλικά χρόνιων παθήσεων διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, και λόγω των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφισή τους, παραμένουν απλήρωτα τα φαρμακεία.
Είναι λοιπόν αναγκαίο ο κλάδος των φαρμακοποιών να γνωρίζει τους λόγους αυτής της καθυστέρηση, καθώς και το χρόνο που προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει αυτές τις δαπάνες. Δυστυχώς σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες των φαρμακείων δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις πληρωμών πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ.Υπουργός:
Με ποιο τρόπο θα δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα της ηλεκτρονικής συναγογράφισης των αναλωσίμων και της άμεσης πληρωμής των δαπανών τους.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Σιμορέλης Χρήστος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Σάκης
Παραστατίδης Θεόδωρος

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …