Home / Υγεία / Άσκηση / Βαριέστε το γυμναστήριο; Κάνετε ένα ζεστό μπάνιο!
Βαριέστε το γυμναστήριο; Κάνετε ένα ζεστό μπάνιο!

Βαριέστε το γυμναστήριο; Κάνετε ένα ζεστό μπάνιο!

Εάν είστε κουρασμένοι, δεν έχετε χρόνο ή απλά βαριέστε να πάτε στο γυμναστήριο, νιώθετε όμως τύψεις επειδή δεν κάνετε κάτι καλό για την υγεία σας, τότε δοκιμάστε την εναλλακτική λύση που προτείνουν ειδικοί. Γεμίστε τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό και χαλαρώστε.
Σύμφωνα με νέα έρευνα η χαλάρωση για μία ώρα μέσα σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα για την υγεία μας όσο μισή ώρα περπάτημα. Για τις ανάγκες της μελέτης μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Temperature και διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Loughborough, οι ομάδα των επιστημόνων μελέτησε 14 άντρες. Οι μισοί από αυτούς έκαναν ζεστό μπάνιο και οι άλλοι μισοί ποδήλατο για μία ώρα. Κατόπιν, μέτρησαν το σάκχαρο στο αίμα τους και το σύνολο των θερμίδων που έκαψαν.
Παρότι οι άντρες που έκαναν ποδήλατο έκαψαν περισσότερες θερμίδες, εκείνοι που έκαναν μπάνιο έκαψαν τις ίδιες θερμίδες που αντιστοιχούν σε μισή ώρα περπάτημα (περίπου 140 θερμίδες). Ένα ενδιαφέρον εύρημα ήταν πως οι συμμετέχοντες που έκαναν το μπάνιο, μετά το φαγητό είχαν περίπου 10% χαμηλότερη τιμή σακχάρου συγκριτικά με εκείνους που είχαν γυμναστεί.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Steve Faulkner εξήγησε στη δημοσίευση πως τα οφέλη για την υγεία μας από την “παθητική θέρμανση” είναι σχετικά πρόσφατο πεδίο επιστημονικής έρευνας. “Η επαναλαμβανόμενη παθητική θέρμανση μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χρόνιας φλεγμονής, η οποία συνήθως συνυπάρχει με χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2”.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με …