Home / Ειδήσεις / Ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε ο φετινός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε ο φετινός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε ο φετινός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Παιδιά που αντί να περνούν τον χρόνο τους μπροστά από την τηλεόραση ή να ασχολούνται ολημερίς με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν διαλέξει έναν εναλλακτικό τρόπο ενασχόλησης. Ο λόγος για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έλαβαν μέρος στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Ξεπερνώντας τις προσδοκίες ο φετινός τελικός του διαγωνισμού σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής, αφού τουλάχιστον 1.100 μαθητές συμμετείχαν σε 256 ομάδες. Επιπλέον, τόσο γονείς όσο και επισκέπτες κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις της αίθουσας Γ. Κασιμάτη του ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote, η οποία στηρίζει τόσο τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας όσο και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, ενθαρρύνει τόσο τα παιδιά και τους γονείς, όσο και τους δασκάλους να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές για το μέλλον μέσα από την τεχνολογία.
Δεκάδες εκπρόσωποι της Cosmote βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, για να πληροφορούν τους επισκέπτες σχετικά με τα δρώμενα αλλά και για να διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας του διαγωνισμού.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …