Home / Ειδήσεις / ΟΗΕ: Εκατομμύρια Αιθίοπες έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας εξαιτίας της ξηρασίας
ΟΗΕ: Εκατομμύρια Αιθίοπες έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας εξαιτίας της ξηρασίας

ΟΗΕ: Εκατομμύρια Αιθίοπες έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας εξαιτίας της ξηρασίας

Εκατομμύρια Αιθίοπες που έχουν πληγεί από την ξηρασία και χρειάζονται τροφή, νερό και έκτακτη ιατρική βοήθεια δεν μπορούν να τα λάβουν εξαιτίας της μειωμένης χρηματοδότησης, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, προειδοποιώντας ότι η ανθρωπιστική κρίση θα επιδεινωθεί, αν δεν σημειωθούν, όπως προβλέπεται, βροχοπτώσεις την άνοιξη.
Περίπου 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στην Αιθιοπία, η οποία έχει πληγεί από μια σειρά περιόδων ξηρασίας.
«Οι ανάγκες που συνδέονται με την εκτυλισσόμενη κατάσταση ξεπερνούν τους πόρους που είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή», ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).
«Κάθε ημέρα χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια αυξάνονται τα ανθρώπινα δεινά, παρατείνεται η περίοδος ανάκαμψης για τους πληγέντες, προστίθεται αυξανόμενη πίεση στα συστήματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης και τελικά οι παρεμβάσεις γίνονται πιο ακριβές», επισημαίνεται σε ανακοίνωση,
Είναι τρεις φορές πιο φθηνό να λάβουν θεραπεία παιδιά που είναι μέτρια υποσιτισμένα από αυτά που είναι σοβαρά υποσιτισμένα, τονίζει το Ocha.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …