Home / Ειδήσεις / Επιτυχημένη ολοκλήρωση της συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με τον ΣΚΑΪ για την εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες
Επιτυχημένη ολοκλήρωση της συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με τον ΣΚΑΪ για την εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες

Επιτυχημένη ολοκλήρωση της συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με τον ΣΚΑΪ για την εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες

Μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή σημείωσε η κοινή δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, που είχε ως στόχο την εκπαίδευση των πολιτών στις βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΑ καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε ενήλικα, παιδί βρέφος, AED χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, αντιμετώπιση πνιγμονής).
Και στα τέσσερα σημεία που επελέγησαν ως χώροι υλοποίησης της δράσης  (The Mall Athens Νερατζιώτισσας, Golden Hall Αμαρουσίου, Athens Metro Mall  Αγίου Δημητρίου και RIVER WEST Λεωφόρου Κηφισού), εκπαιδευτές και Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., με ξεχωριστό ζήλο, προθυμία και επιμέλεια, πραγματοποιούσαν τις επαναλαμβανόμενες 20λεπτες παρουσιάσεις στις Πρώτες Βοήθειες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών που τις παρακολουθούσαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολουθούσε πρακτική εξάσκηση όλων των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, οι οποίοι λάμβαναν και αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα του Ε.Ε.Σ.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. βρέθηκε, το πρωί του Σαββάτου, στο Mall Athens της Νερατζιώτισσας, προκειμένου στηρίξει την εν λόγω πρωτοβουλία πλατιάς ενημέρωσης του κοινού στις βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών. Η κατανόηση και η απόκτηση των συγκεκριμένων γνώσεων μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε άμεσα και με ασφάλεια περιστατικά, το κρίσιμο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως την άφιξη του ΕΚΑΒ και τη διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομείο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …