Home / Ειδήσεις / Γ.Ν.Ζακύνθου: Το πόρισμα αναμένεται, τα χειρουργεία δεν λειτουργούν
Γ.Ν.Ζακύνθου: Το πόρισμα αναμένεται, τα χειρουργεία δεν λειτουργούν

Γ.Ν.Ζακύνθου: Το πόρισμα αναμένεται, τα χειρουργεία δεν λειτουργούν

Στα πλαίσια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, σχετικά με την πορεία των ελέγχων διερεύνησης:
Α) Των αιτίων που συνετέλεσαν στην κατάληξη της άτυχης ασθενούς, μετά από χειρουργική επέμβαση στα χειρουργεία του νοσοκομείου μας και νοσηλείας της στην εντατική μονάδα του Ρίο.
Β)  Στην εξέλιξη των απαραίτητων διαδικασιών για την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας  των χειρουργείων του Νοσοκομείου.
1) Για το πρώτο ζήτημα , υπενθυμίζεται, ότι διενεργήθηκε ιατροδικαστική διερεύνηση στο Παν. Νοσοκομείο Πατρών, όπου η ασθενής νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου. Περαιτέρω , διενεργήθηκαν αρμοδίως, τοξικολογικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα αυτών.
Έχει  δε παραγγελθεί Ε.Δ.Ε  διερεύνησης των αιτίων που συνετέλεσαν στην απώλεια της  ασθενούς η οποία θα διενεργηθεί από λειτουργούς του Ε.Σ.Υ..
2) Για το θέμα της ασφαλούς επαναλειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου , έχουν κατατεθεί από την Επιτροπή Διενέργειας Ελέγχων στο Γ.Ν.Ζακύνθου(Α1Β/Γ.Π:92125/08.12.16)., και συγκεκριμένα, τον πρόεδρο αυτής, κατάλογος προτάσεων και   απαραίτητων ενεργειών που θα πρέπει να δρομολογηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.
Για την υλοποίηση αυτών συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή στο Νοσοκομείο Ζακύνθου , αποτελούμενη από λειτουργούς της  Ιατρικής της Νοσηλευτικής   και της Διοικητικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου ώστε να καταστεί εφικτή η όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία των χειρουργείων με ασφάλεια και η όσο το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση των προτεινόμενων απαιτούμενων ελέγχων .
Ο κατάλογος των ενεργειών που θεωρούνται εποικοδομητικές για την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των χειρουργείων έχουν καταταχθεί αξιολογικά και περιλαμβάνουν ελέγχους που εκτείνονται από τεχνικής , αναισθησιολογικής, λοιμωξιολογικής και μικροβιολογικής πλευράς .
Στους  προτεινόμενους ελέγχους περιλαμβάνονται, διαδικασίες επαναπιστοποίησης κτιριολογικών εγκαταστάσεων, δικτύων ιατρικών αερίων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Τα ως άνω θα επιβεβαιωθούν από  αντίστοιχες πιστοποιημένες  εταιρείες με την παρουσία τεχνικών κλιμακίων που εκπροσωπούν το δημόσιο, για την εξασφάλιση των αποτελεσμάτων.
Στα πλαίσια αυτά η εσωτερική συντονιστική επιτροπή του Γ.Ν.Ζακύνθου, έχει ήδη ενεργοποιηθεί και έχει αναλάβει δράση για την υλοποίηση των κατατιθέμενων οδηγιών.
Για κάθε νεώτερο θα ακολουθεί υπεύθυνη ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …