Home / Ειδήσεις / Δήλωση υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού για το δημοσίευμα του Guardian
Δήλωση υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού για το δημοσίευμα του Guardian

Δήλωση υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού για το δημοσίευμα του Guardian

Το δημοσίευμα του Guardian δεν στηρίζεται σε καμιά τεκμηριωμένη μελέτη της κατάστασης στο Σύστημα Υγείας της Ελλάδας που παίρνει υπόψη της τα νεότερα δεδομένα και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.  
Δυστυχώς αναπαράγει την ανεύθυνη καταστροφολογία εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που καμιά σχέση δεν έχει με την  πραγματικά συγκινητική υπερπροσπάθεια  των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ να κρατήσουν όρθια και αξιόπιστη τη δημόσια περίθαλψη.  
Επαναλαμβάνουμε για όσους δεν κατάλαβαν: η  Ελλάδα  είναι χώρα υγειονομικά ασφαλής, το ΕΣΥ σήμερα σταθεροποιείται και αναβαθμίζεται καθημερινά,  «γιατρεύει τις πληγές» της προηγούμενης 6ετίας, ενισχύεται με πόρους και μόνιμο προσωπικό, το ποσοστό των δημόσιων δαπανών υγείας έχει ανέβει στο 5, 1% του ΑΕΠ (από το 4, 6-4, 9% της προηγούμενης τριετίας),  τα νοσοκομεία εφοδιάζονται κανονικά με φάρμακα και υγειονομικό υλικό,  καλύπτουν  χωρίς διακρίσεις όλους τους ανασφάλιστους πολίτες περιορίζοντας δραστικά την «υγειονομική φτώχεια» και   προσφέροντας  ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας και τους επισκέπτες της.  
Όσοι λοιπόν επενδύουν στην «κατάρρευση» του ΕΣΥ και στην διάλυση της δημόσιας περίθαλψης,  θα διαψευστούν για άλλη μια φορά.  
Η ανυπόσταση κινδυνολογία, ο χυδαίος  λαϊκισμός και η συστηματική προσπάθεια δημιουργία κλίματος  ανασφάλειας στην κοινωνία δεν θα περάσουν.  Κυρίως επειδή δεν θα το επιτρέψει το ανθρώπινο δυναμικό του Συστήματος Υγείας που προσβάλλεται από τέτοιου τύπου δημοσιεύματα, τα οποία απαξιώνουν το έργο του και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …