Home / Ειδήσεις / Εκπαίδευση Εθελοντών Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκκλησης Στήριξης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
Εκπαίδευση Εθελοντών Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκκλησης Στήριξης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Εκπαίδευση Εθελοντών Ε.Ε.Σ. στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκκλησης Στήριξης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκε το 4ο Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Αθήνας, διάρκειας 28 ωρών, που υλοποιήθηκε από τις 5 έως 15 Δεκεμβρίου 2016, στο Εντευκτήριο των Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. (Βουλής 38, Αθήνα, 3ος όροφος).
Η θεματολογία του εκπαιδευτικού προγράμματος περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενότητες που απαιτούνται ώστε οι εθελοντές μας να ενημερωθούν για το προφίλ και το ανθρωπιστικό έργο του οργανισμού, ενώ παράλληλα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ψυχοκοινωνικής στήριξης στους μετακινούμενους πληθυσμούς, βάσει των Θεμελιωδών Αρχών του Κινήματος.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οργανώνει αντίστοιχα προγράμματα στο πλαίσιο υλοποίησης της Επιχείρησης Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει στην κοινότητα η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).
Ο Οργανισμός μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους εκείνους τους πολίτες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το προσωπικό και το εθελοντικό δυναμικό του Ε.Ε.Σ., δραστηριοποιούμενοι στο πεδίο, με γνώμονα την προστασία της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των ευάλωτων μεταναστών.

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …