Home / Ειδήσεις / Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα: Ημερίδα Υγείας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα: Ημερίδα Υγείας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα: Ημερίδα Υγείας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία τιμάται στις 10 Δεκεμβρίου, ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα και στον Πειραιά διοργανώνει Ημερίδα Υγείας.
Με κεντρικό σύνθημα ΄΄Η Υγεία ως Ανθρώπινο Δικαίωμα ΄΄ και Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, οι σπουδαστές Επαγγελμάτων Υγείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα παρακολουθήσουν θέματα τα οποία καλύπτουν  το ευρύτερο φάσμα της υγείας με κεντρικούς άξονες τη Νοσηλευτική, τη Μαιευτική, τη Διαιτητική, τη Μικροβιολογία, τη Φαρμακολογία και την Ψυχική Υγεία.
Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν εισηγητές με πλούσια εκπαιδευτική, επιστημονική, ερευνητική, επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τοποθετήσεις που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του προβληματισμού και της συζήτησης.
Μεταξύ των εισηγητών ο Δρ. Θάνος Ασκητής, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα  ΄΄ Νέοι Άνθρωποι & Σεξουαλική Συμπεριφορά ΄΄ και ο Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας του οποίου η τοποθέτηση θα αφορά στο θέμα ΄΄ Παιδική Παχυσαρκία : Μια σύγχρονη επιδημία που δεν δείχνει να υποχωρεί ΄΄ παρουσιάζοντας αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια.
Στην Ημερίδα Υγείας συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και της Μ.Κ.Ο. ΄΄ Κέντρο Ζωής ΄΄, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις αναφορικά με ΄΄ Προγράμματα Δρόμου για νέους και ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες ΄΄ καθώς για το HIV/AIDS αντίστοιχα.
Κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Το συντονισμό της Ημερίδας Υγείας θα πραγματοποιήσει η κα. Εύα Ντελιδάκη, Δημοσιογράφος Υγείας – Συγγραφέας, Δημιουργός Ντοκιμαντέρ & Spot για την Υγεία.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρες 10:00 π.μ. – 16:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο ΄΄ Οδυσσέας Ελύτης ΄΄ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα).
Υπό την Αιγίδα : Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων
Υποστηρικτές : ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ΄΄ Κέντρο Ζωής ΄΄, Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Hansaplast

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …