Home / Ειδήσεις / Συμμετοχή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης στις έρευνες για τον εντοπισμό ανήλικης μητέρας και γιου
Συμμετοχή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης στις έρευνες για τον εντοπισμό ανήλικης μητέρας και γιου

Συμμετοχή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης στις έρευνες για τον εντοπισμό ανήλικης μητέρας και γιου

Στις 24 Νοεμβρίου εξαφανίστηκε από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης ανήλικη μητέρα 16 ετών συριακής καταγωγής, μαζί με το 1,5 μηνών μωρό της. Λόγω της ανηλικότητας της μητέρας, της πολύ μικρής ηλικίας του γιου της, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών εξαφάνισης, η κινητοποίηση στην Ελλάδα και διεθνώς υπήρξε πολύ μεγάλη.
Το Επιχειρησιακό Κέντρο Εκτάκτων Αναγκών του «Χαμόγελου του Παιδιού» κινητοποίησε την ομάδα Έρευνας & Διάσωσης και συντόνισε τις έρευνες αναζήτησης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και εθελοντικούς οργανισμούς.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε άμεσα και βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον κεντρικό Τομέα Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. όσο και με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Χαμόγελου του Παιδιού.
Στην επιχείρηση αναζήτησης συμμετείχαν 5 εθελοντές Σαμαρείτες με διασωστικό όχημα και πλήρη διασωστικό εξοπλισμό. Η επιχείρηση αναζήτησης των Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ. ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Οι εθελοντές Σαμαρείτες ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο και ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Φιλοξενίας στο Καλοχώρι για τον εντοπισμό αντικειμένων ή στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν άμεσα σε αίσιο τέλος.
Το πρωί του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2016, οι εκπρόσωποι του Χαμόγελου του Παιδιού ενημέρωσαν ότι η ανήλικη μητέρα και το 1,5 μηνών παιδί της εντοπίστηκαν σώοι και ευχαρίστησαν θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία και την άμεση υποστήριξη.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …