Home / Ειδήσεις / Ο Ερυθρός Σταυρός διένειμε είδη οικιακής χρήσης σε 3.616 πρόσφυγες και μετανάστες σε Σκαραμαγκά και Ριτσώνα»
Ο Ερυθρός Σταυρός διένειμε είδη οικιακής χρήσης σε 3.616 πρόσφυγες και μετανάστες σε Σκαραμαγκά και Ριτσώνα»

Ο Ερυθρός Σταυρός διένειμε είδη οικιακής χρήσης σε 3.616 πρόσφυγες και μετανάστες σε Σκαραμαγκά και Ριτσώνα»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), ολοκλήρωσε, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, την πρώτη φάση διανομής ειδών οικιακής χρήσης σε 3.616 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο τοπικό συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης στο Σκαραμαγκά, καθώς και στον καταυλισμό προσφύγων στη Ριτσώνα Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, από τις 7 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2016, στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας πραγματοποίησαν διανομή ειδών οικιακής χρήσης, όπως σκεύη μαγειρικής, κλινοσκεπάσματα, καροτσάκια λαϊκής, κουτιά αποθήκευσης φαγητού, σε 3.178 ωφελούμενους που διαμένουν στο Κέντρο Σκαραμαγκά, ενώ η δράση συνεχίστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2016 στη Ριτσώνα Χαλκίδας, καλύπτοντας 438 ωφελούμενους.
Η διανομή πραγματοποιήθηκε μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής “Open Data Kit” (ODK), ενός λογισμικού διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων για την εξαγωγή ασφαλών στοιχείων ανάλυσης που βοηθούν στη βελτίωση της ανθρωπιστικής παρέμβασης του Ερυθρού Σταυρού στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων.
Τέλος, το χρονικό διάστημα από 23 έως 25 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί έρευνα ικανοποίησης ωφελουμένων και στις δυο δομές με τυχαία δειγματοληψία σε ποσοστό 10% του φιλοξενούμενου πληθυσμού. Στόχος θα είναι να εκτιμηθεί η χρησιμότητα των ειδών, ο βαθμός κάλυψης των σχετικών αναγκών, αλλά και να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιες επιπλέον ανάγκες θα πρέπει να καλυφθούν στο προσεχές διάστημα.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …