Home / Ειδήσεις / Σοβαρή εμπλοκή για το φάρμακο
Σοβαρή εμπλοκή για το φάρμακο

Σοβαρή εμπλοκή για το φάρμακο

Πολύ σοβαρή είναι και η εμπλοκή η οποία σημειώθηκε χθες σχετικά με την αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας από τους θεσμούς, όπως είχε αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα από χθες το πρωί το ependisinews.gr.

Συγκεκριμένα, πρωτοφανές στα χρονικά των διαπραγματεύσεων ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ακύρωσε χθες, λίγο πριν από τις 3.30μ.μ., την προγραμματισμένη συνάντησή του με το κουαρτέτο!

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ependisinews.gr, η αιτία για την τροπή την οποία έλαβαν τα πράγματα στη διαδικασία της αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας είναι η παρέμβαση προς τα στελέχη του κουαρτέτου, την οποία είχε πραγματοποιήσει πριν λίγες ημέρες μερίδα της φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου η τελευταία να διερευνήσει τις διαθέσεις και τις προθέσεις των θεσμών στο ενδεχόμενο να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση από τον Ανδρέα Ξανθό, με την οποία να προβλέπονται αισθητά πιο ήπιες μειώσεις τιμών για τα φαρμακευτικά σκευάσματα στην επικείμενη γενική ανατιμολόγηση, ηπιότερες μειώσεις τιμών ιδιαιτέρως για τα γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα και, κατ’ επέκταση, για τα of patent φαρμακευτικά σκευάσματα.

Στην ως άνω διερεύνηση εκ μέρους της μερίδας της φαρμακοβιομηχανίας διεφάνη η θετική στάση του κουαρτέτου, τα στελέχη του οποίου, μάλιστα, είχαν ζητήσει χρονικό περιθώριο ολίγων ημερών, προκειμένου να σκεφθούν την ως άνω πρόταση. Έτσι, με απλά λόγια, ο Ανδρέας Ξανθός θα προσερχόταν χθες το μεσημέρι στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τα στελέχη του κουαρτέτου, κομίζοντας ουσιαστικά και τυπικά την ως άνω πρόταση της εν λόγω μερίδας της φαρμακοβιομηχανίας, πρόταση η οποία, μάλιστα, ενέχει νομικά κωλύματα ως προς τον ισχύοντα νόμο περί γενικής ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Έίναι προφανές ότι ο Ανδρέας Ξανθός κάθε άλλο παρά επιθυμούσε να εμφανισθεί ως ο κομιστής προτάσεων της φαρμακοβιομηχανίας, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν πρόκειται για μερίδα αυτής…

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …