Home / Ειδήσεις / Χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, τρεχόντων και ληξιπροθέσμων
Χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, τρεχόντων και ληξιπροθέσμων

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, τρεχόντων και ληξιπροθέσμων

επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr
Σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η εξόφληση των απαιτήσεων των μηνών τρέχοντος έτους προχωράει όπως έχει προγραμματιστεί, δηλαδή έχουν ήδη οριστικοποιηθεί οι απαιτήσεις του 93% των παρόχων για τον μήνα Μάιο και η ενταλματοποίηση τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ενώ ξεκινάνε οι εκκαθαρίσεις των απαιτήσεων για τον μήνα Ιούνιο με σκοπό η οριστικοποίηση τους να έχει ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μέσα Νοεμβρίου, έτσι ώστε το πρώτο δεκαήμερο μηνός Δεκεμβρίου να έχει οριστικοποιηθεί και ο μήνας Ιούλιος, για να μπορέσουν να έχουν εξοφληθεί αυτοί οι 3 μήνες μέχρι το τέλος του έτους.
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να εξοφλήσουν εντός τρέχοντος έτους και τον μήνα Αύγουστο με πιθανότερο όμως ενδεχόμενο αυτό να συμβεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του νέου έτους.
Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο Πρόεδρος του Οργανισμού μας ενημέρωσε ότι έχει λάβει την αντίστοιχη χρηματοδότηση και προχωράει στην πληρωμή των παλαιών απαιτήσεων μας από τα ασφαλιστικά ταμεία της προ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. περιόδου, αρχής γενομένης με τον Οίκο Ναύτου, ενώ θα ακολουθήσουν το ΤΑΥΤΕΥΚΩ, το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα ταμεία που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει αυτό το έργο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Παράλληλα δε, θα ξεκινήσει και η πληρωμή του υπολοίπου 10% του πρώτου έτους λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (2012), όπως προβλέπει το άρθρο 52 του πρόσφατου νόμου 4430 (Φ.Ε.Κ. 205/31-10-2016).
Αναφορικά με το σύνολο των απαιτήσεων των ετών 2013-2015, αυτές θα εκκαθαριστούν με δειγματοληπτικό έλεγχο σύμφωνα με την πρόσφατη Υ.Α. 38642 (Φ.Ε.Κ.  1536/31-05-2016) και τα υπόλοιπα που θα προκύψουν από τα ποσά που ήδη έχει καταβάλει ο Οργανισμός στους παρόχους, αυτά θα συμψηφίζονται με το rebate και το claw back των αντίστοιχων ετών.

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …