Home / Ειδήσεις / Στη γραμμή Γεροβασίλη και ο Ανδρέας Ξανθός
Στη γραμμή Γεροβασίλη και ο Ανδρέας Ξανθός

Στη γραμμή Γεροβασίλη και ο Ανδρέας Ξανθός

Στη γραμμή της κυβερνητικής εκπροσώπου κινείται και ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός για το απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που έσωσε στο κόκκινο, είπε για την απόφαση:

Το ΣτΕ παρεμβαίνει και ακυρώνει στην ουσία μία κεντρική πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα, όχι μόνο στο συμβολικό, αλλά και στο ουσιαστικό επίπεδο, με την έννοια δηλαδή ότι παρεμβάσεις όπως είπατε και εσείς προηγουμένως ανακουφιστικού χαρακτήρα για την κοινωνία, με την παρέμβαση αυτή, με την απόφαση αυτή τουλάχιστον παγώνει.
Θα προσπαθήσουμε να μην ακυρωθούν. Αυτό τουλάχιστον σε ότι αφορά το κομμάτι το δικό μας στο χώρο της υγείας. Θα δούμε τη ρύθμιση γέφυρα, την οποία προανήγγειλε ο αρμόδιος  Υπουργός Επικρατείας τις επόμενες μέρες και πραγματικά θα κάνουμε ότι μπορούμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, έτσι ώστε αυτή η παρέμβαση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας που είχαμε προβλέψει  με 4.000 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, να μην ακυρωθεί, αλλά προφανώς μας δημιουργεί επιπλέον δυσκολία. Θα υπάρξει μία καθυστέρηση. Θα κάνουμε όμως μία προσπάθεια να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε από αυτό το σχεδιασμό.

και σε ερώτηση για τις συνέπειες της απόφασης είπε:

Είναι μία πραγματική δυσκολία η οποία έχει ανακύψει, αλλά νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει το περιθώριο και την ευθύνη να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται και να διασφαλίσει ότι πρώτον, θα υλοποιηθεί με συνέπεια η βούλησή της να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να υπάρξει ένα καθεστώς νομιμότητας σε ένα χώρο ο οποίος λειτουργούσε ασύδοτα και παράνομα επί 27 χρόνια.
Αυτό είναι το ένα και το άλλο, είναι βεβαίως να υπάρξει μία συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του ΣτΕ και τις συνταγματικές ας πούμε προβλέψεις.
Αυτό νομίζω επίσης είναι αρμοδιότητα και ευθύνη της κυβέρνησης. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε, με βάση αυτήν την απόφαση να δημιουργηθεί ένα κλίμα γενικευμένης πολιτικής αποσταθεροποίησης στη χώρα, στο οποίο προσβλέπει καταφανώς η αντιπολίτευση.
Αυτό το πράγμα δεν θα το επιτρέψουμε. Η χώρα αυτήν την περίοδο, ιδιαίτερα όταν είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και το κλείσιμο της αξιολόγησης, χρειάζεται κοινωνική συνοχή και πολιτική σταθερότητα.
Αυτό οφείλει η κυβέρνηση που έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση από τις πρόσφατες εκλογές πριν από ένα χρόνο να το διασφαλίσει και αυτό θα κάνει με συνέπεια και με αποφασιστικότητα στο επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Πρωτοβουλίες των υπουργείων Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας, μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

Πρωτοβουλίες των υπουργείων Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας, μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

Με απολογισμό των δράσεων, που ακολούθησαν την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, απαντούν, σε κοινή …