Home / Ειδήσεις / Από τις Περιφέρειες θα εκδίδεται προς το παρόν η βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ιατρού
Από τις Περιφέρειες θα εκδίδεται προς το παρόν η βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ιατρού

Από τις Περιφέρειες θα εκδίδεται προς το παρόν η βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ιατρού

Από τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Ενότητες θα εκδίδεται προς το παρόν η βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ιατρού, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ιωάννη Μπασκόζο.  Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, με αφορμή ερωτήματα από Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας Περιφερειών της Χώρας, αναφορικά με τη διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος και ειδικότερα με την άσκηση της αρμοδιότητας της παράδοσης της άδειας/βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος ιατρού στον ενδιαφερόμενο (οι Περιφέρειες ή οι Ιατρικοί Σύλλογοι, λόγω του άρθρου 2 του ΑΝ 1565/1939), σας υπενθυμίζουμε τα εξής:
  • στις αρμοδιότητες των Περιφερειών περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η χορήγηση άδειας/βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος ιατρού.
  • τα διοικητικά όργανα οφείλουν να προβαίνουν αυτεπαγγέλτως στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις ενέργειες μέσα στις τυχόν ειδικώς οριζόμενες  προθεσμίες, αλλιώς μέσα σε εύλογο χρόνο, οι διοικητικές αρχές, όταν υποβάλλονται αιτήσεις οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματα τους.
  • Επίσης, «Η αίτησις εγγραφής… δέον να συνοδεύεται δια κεκυρωμένου αντιγράφου του πτυχίου… και  αδείας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος εν Ελλάδι…».
Από τον συνδυασμό των ανωτέρω και δεδομένου ότι οι νεώτερες διατάξεις (σχετικά α, β και γ) έχουν ρυθμίσει το θέμα διαφορετικά από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 του ΑΝ 1565/1939, υπογραμμίζει ο κ. Μπασκόζος, «αρμόδιες υπηρεσίες να χορηγούν και ως εκ τούτου να παραδίδουν την άδεια/βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ιατρού στους ενδιαφερόμενους είναι οι οικείες Περιφέρειες. Η
διαδικασία αυτή ισχύει μέχρι την έκδοση των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων του άρθρου 35 του Ν. 4025/2011 (ΦΕΚ 228 Α)»

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Πρωτοβουλίες των υπουργείων Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας, μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

Πρωτοβουλίες των υπουργείων Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας, μετά την πυρκαγιά στο Μάτι

Με απολογισμό των δράσεων, που ακολούθησαν την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, απαντούν, σε κοινή …