Home / Ειδήσεις / Επίσκεψη της νέας Επικεφαλής της Αποστολής της ICRC για την Ελλάδα στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Επίσκεψη της νέας Επικεφαλής της Αποστολής της ICRC για την Ελλάδα στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Επίσκεψη της νέας Επικεφαλής της Αποστολής της ICRC για την Ελλάδα στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, η νέα Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στη χώρα μας κα Sari Nissi επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται του κοινού πεδίου δράσης της Διεθνούς Επιτροπής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης. Η κα Nissi, η οποία πρόσφατα ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα μετά τη λήξη της θητείας του προκατόχου της κ. Patrick L’Hфte, αναφέρθηκε στο Σχέδιο Δράσης της ICRC για το 2017 αναφορικά με την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την οργανωτική και στελεχιακή ενδυνάμωση της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ.
Η άψογη συνεργασία των δύο μερών διαπιστώνεται σε μια σειρά παρεχομένων υπηρεσιών, όπως η αποκατάσταση οικογενειακών δεσμών (RFL), η διευκόλυνση της επικοινωνίας ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων, η αποτελεσματική διαχείριση ιατροδικαστικών θεμάτων και η διευκρίνιση της τύχης των αγνοουμένων. Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού ήδη χρηματοδοτεί με περίπου 300.000 ευρώ καίριες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αναζητήσεων Ε.Ε.Σ. ενώ το συνολικό ποσό που διαθέτει για την υποστήριξη της Ελλάδας αγγίζει τα 13.000.000 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι η ICRC αποτελεί έναν ανεξάρτητο και ουδέτερο Οργανισμό που παρεμβαίνει σε διεθνές επίπεδο με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την παροχή βοήθειας στα θύματα ένοπλων συγκρούσεων ή άλλων καταστάσεων βίας. Δραστηριοποιείται σε πάνω από 80 χώρες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, προωθώντας ταυτόχρονα το σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και την ενσωμάτωση των κανόνων που απορρέουν από αυτό στην εσωτερική έννομη τάξη των χωρών.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …