Home / Ειδήσεις / Ένωση Μικροβιολόγων Ν. Λάρισας : απελπιστική εικόνα εξόφλησης υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς
Ένωση Μικροβιολόγων Ν. Λάρισας : απελπιστική εικόνα εξόφλησης υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς

Ένωση Μικροβιολόγων Ν. Λάρισας : απελπιστική εικόνα εξόφλησης υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου , Μ. Βλασταράκο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε ,

Είμαστε βέβαιοι , ότι δεν σας γνωστοποιούμε κάτι άγνωστο , διότι γνωρίζουμε, ότι πάντα ενημερώνεστε για όλα τα θέματα, που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ και τους παρόχους ιατρούς.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο ΕΟΠΥΥ σήμερα Σεπτέμβριος του 2016 όσον αφορά την εξόφληση των υποχρεώσεων του στους παρόχους είναι απελπιστική !!!! Οσον αφορά τα εργαστήρια :

1. Πληρωθήκαμε ΜΟΝΟΝ Ιανουάριο και Φεβρουάριο .

2. Πληροφορούμαστε ότι επι 21 μήνες ( κι όχι μόνο ) ο ΕΟΠΥΥ θα παρακρατά το clawback των ετών 2014 και 2015 ΧΩΡΙΣ να έχει συμψηφήσει ποσά, που δεν έχει αποδώσει στα εργαστήρια .

3. Η ψηφιοποίηση των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών κι ο έλεγχος μόνον της υπογραφής και σφραγίδας πήρε τόση έκταση ως το σπουδαιότερο μέτρο , που κατάφερε ο μεγαλύτερος Ασφαλιστικός Οργανισμός μιας χώρας μετά από τρία έτη λειτουργίας , ξεχνώντας, ότι η υπέρβαση ( να θυμηθούμε ότι΄οι εργαστηριακοί δεν συνταγογραφούν ) οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στη μη πλήρη ηλεκτρονική εφαρμογή από μέρους της Η.Δ.Ι.Κ.Α ή του ΕΟΠΥΥ όλων των διαγνωστικών πρωτοκόλλων κι αριθμητικών ορίων τα οποία αλλάζουν πριν καν εφαρμοστούν.

4. Από τις αρχές του 2017 , όπως καλά γνωρίζετε οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα υπολογίζονται επι της έκδοσης τιμολογίων παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ , όπως κι ο φόρος εισοδήματος και προκαταβολές του.

5. Η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα εργαστήρια ακολουθεί την εκκωφαντική σιωπή του ΕΟΠΥΥ , αφού οι φειδωλές για το θέμα αυτό ανακοινώσεις του αφορούν ΜΟΝΟ τα νοσοκομεία και τις φαρμακοβιομηχανίες.

Η οικονομική μας εξόντωση αποτελεί πλέον γεγονός και δεν αφορά μόνο το κλείσιμο των εργαστηρίων μας , αλλά και ποινικές ευθύνες απέναντι στο κράτος , λογω της αδυναμίας μας να ανταποκριθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντί του .

Γι όλα τα προαναφερθέντα παρακαλούμε πολύ όπως :

1. Nα διερευνηθεί νομικά από τον νομικό σύμβουλο του Π.Ι.Σ η ευθύνη της Η.Δ.Ι.Κ.Α ή του ΕΟΠΥΥ ή αμφότερων στη μη πλήρη και καθυστερούμενη ηλεκτρονική εφαρμογή αριθμητικών ορίων και διαγνωστικών πρωτοκόλλων από την αρχή της ψήφισης του πρώτου ΦΕΚ 2243 Αύγουστος 2013.

2. Να ζητήσετε ακρόαση από τον Πρωθυπουργό και να του εκθέσετε όλα τα επείγοντα προβλήματα του κλάδου μας.

3. Να επιδιώξετε την πληροφόρησή της Τρόικας , αφού η πλειοψηφία των παρόχων ιατρών έχει κατανοήσει πλέον, ότι οι Θεσμοί θέτουν τους οικονομικούς περιορισμούς των κονδυλίων , αλλά τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας τον επιλέγουν οι εκάστοτε διοικούντες τον Οργανισμό .

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος           Η γραμματέας
Ράνια Σουλτούκη    Λίλια Χελιδώνη

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …