Home / Ειδήσεις / Απολογισμός δράσεων από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας”
Απολογισμός δράσεων από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας"

Απολογισμός δράσεων από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λάρισας”

Απολογισμό δράσεων των τριών Σωμάτων, αλλά και σαφές μήνυμα για την ενίσχυση του Εθελοντισμού, περιελάμβανε η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, στη Λάρισα, στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Άκης Μακρυγιάννης επεσήμανε πως «για τον Ερυθρό Σταυρό, το βασικό μήνυμα είναι… προσφορά δίχως όρια για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής σε νέους εθελοντές προκειμένου να πλαισιώσουν τις τρεις Υπηρεσίες.
Η εκπρόσωπος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ζωή-Δήμητρα Κουτσιμπέλα αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά των στελεχών, αλλά και των 160 ενεργών εθελοντών της Υπηρεσίας, κατά το 2015, η οποία και μεταφράζεται σε:
  • 4.700 ώρες εθελοντικής νοσηλευτικής εργασίας στο Γενικό και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε ποικίλα Τμήματα και Τομείς, όπως  Επείγοντα Περιστατικά, Α΄-Β΄ Παθολογικό, Χειρουργικό, Οδοντιατρικό, Παιδιατρική Κλινική-Μονάδα Νεογνών, Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ.α.
  • Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε 3.100 άτομα (μαθητές και ενήλικες).
  • Νοσηλευτική Υποστήριξη στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ιατρική σχολή και νοσηλευτική υποστηρικτική φροντίδα στο Γηροκομείο.
  • Νοσηλευτική Υποστήριξη στα Παραλιακά Ιατρεία του Νομού.
Επίσης, η Νοσηλευτική Υπηρεσία:
  • Μέσω της Τράπεζας Αίματος διαχειρίστηκε 100 φιάλες αίματος.
  • Προετοίμασε Εθελοντικό Υγειονομικό προσωπικό σε Ημερίδα  Έκτακτης Ανάγκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων
  • Εκπαίδευσε νέους εθελοντές  Νοσηλευτικής και εθελοντές επαγγελματίες υγείας.
  • Επιμόρφωσε εθελοντές στις Αγγειακές παθήσεις, τον Αυτισμό και τις Πρώτες Βοήθειες.
  • Υποστήριξε τη λειτουργία Ιατρείου στον καταυλισμό προσφύγων στο Κουτσόχερο, παρέχοντας νοσηλευτική κάλυψη, καθώς και υπηρεσίες σχετικές με την προαγωγή της υγιεινής, τη διανομή ειδών προσωπικής φροντίδας και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών.
  • Λειτούργησε Τράπεζα Δανεισμού ειδών ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.
Ο Νίκος Θεμελής, εκπρόσωπος των Σαμαρειτών Διασωστών Λάρισας, υπογράμμισε το μεγάλο βαθμό ετοιμότητας του Σώματος να παρεμβαίνει κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, είτε μετά από φυσικές καταστροφές και ατυχήματα είτε σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Ο επόπτης Εθελοντών στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας Γιώργος Μπέλτσιος έκανε αναφορά στις πολυάριθμες δράσεις που αναπτύσσει η Κοινωνική Υπηρεσία και οι Εθελοντές  Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος σε συνεργασία με ιδρύματα και φορείς της πόλης. Μίλησε, επίσης, για την παρέμβαση της Υπηρεσίας σε καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (λ.χ. προσφυγική κρίση, σεισμοί κ.α.) αλλά και στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που έχουν λάβει έως σήμερα πάνω από 500 εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας. Σήμερα, η Υπηρεσία αριθμεί 140 ενεργούς εθελοντές, που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όποτε αυτό απαιτηθεί.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …