Home / Ειδήσεις / Συμμετοχή Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κισσάμου στην υγειονομική κάλυψη της Οικουμενικής Συνόδου στο Κολυμβάρι Χανίων
Συμμετοχή Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κισσάμου στην υγειονομική κάλυψη της Οικουμενικής Συνόδου στο Κολυμβάρι Χανίων

Συμμετοχή Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κισσάμου στην υγειονομική κάλυψη της Οικουμενικής Συνόδου στο Κολυμβάρι Χανίων

Στο επίκεντρο της Ορθοδοξίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, βρέθηκε το νησί της Κρήτης, με αφορμή την πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, της πρώτης Συνόδου μετά από 12 ολόκληρους αιώνες, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Στις εργασίες της, που διήρκησαν από τις 17 έως τις 27 Ιουνίου, συμμετείχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και Προκαθήμενοι των Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών. Συνολικά οι συμμετέχοντες έφτασαν τα τετρακόσια πενήντα άτομα.
Τα Τοπικά Τμήματα Κισσάμου και Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν παρόντα στις εργασίες της Συνόδου παρέχοντας υγειονομική κάλυψη, σε έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρησιακό σχεδιασμό και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.
Οι υγειονομικές αποστολές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκαν ως επί τω πλείστον στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Καστέλι Κισσάμου, στο Τσαταρωνάκειο Ίδρυμα, στο Πέτρινο Θέατρο στα Νωπήγεια, στην Ι. Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Φρούριο Φιρκά στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Η στενή συνεργασία των Τμημάτων Κισσάμου και Χανίων, κατά το δεκαήμερο αυτό, προσέφερε στα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. ιδιαίτερες και ξεχωριστές εμπειρίες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους για την άψογη συνεργασία, και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου και Πρόεδρο του Τοπικού Τμήματος Κισσάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ.κ. Αμφιλόχιο, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …