Home / Ειδήσεις / Ξεκινά το μπαράζ των φόρων
Ξεκινά το μπαράζ των φόρων

Ξεκινά το μπαράζ των φόρων

Ένας απότομος Γολγοθάς φορολογικών υποχρεώσεων ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες για τους φορολογούμενους και όσο περνούν οι μήνες έως το τέλος του έτους θα γίνεται όλο και πιο απότομος. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικούς φόρους έως το τέλος του έτους άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ με τους μεγάλους λογαριασμούς να αφορούν την άμεση φορολογία.
Ας δούμε αναλυτικά το περιμένει τους φορολογούμενους:
-στο τέλος του μήνα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα εισπράξουν τον πρώτο μισθό ή σύνταξη που θα είναι μειωμένος λόγω της μείωσης της έκπτωσης φόρου, δηλαδή της μείωσης του αφορολόγητου ορίου. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα 8.636 ευρώ. Για μισθωτούς με ένα παιδί οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τα 8.863 ευρώ και για φορολογούμενους με δυο παιδιά ξεκινούν από τις 9.091 ευρώ. Ελαφρύνσεις, σε συνδυασμό με την αλλαγή στην κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης, προκύπτουν για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα από 28.000 έως 44.000 ευρώ.
-στο τέλος Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου. Συνολικά οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν λογαριασμό ύψους περίπου 2,5 δις ευρώ μέσω των νέων εκκαθαριστικών.
-στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί ο νέος ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, δηλαδή έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ υπάρχει και η σκέψη για πληρωμή σε έξι δόσεις, δηλαδή έως το τέλος Φεβρουαρίου. Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε περίπου 3,5 δις ευρώ
-από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα γίνουν αλλαγές και φέτος στα τέλη κυκλοφορίας. Ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ μέσω των τελών κυκλοφορίας ανέρχεται σε περίπου 1,2 δις ευρώ
Η πληρωμή των παραπάνω φορολογικών υποχρεώσεων είναι εξαιρετικά κρίσιμη για όσους έχουν ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Και αυτό διότι αν εντός 15 ημερών από την λήξη μιας πληρωμής δεν την εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν εκ νέου τότε θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Οι νέες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ενώ για ρύθμιση πριν τη λήξη απαιτείται η επίσκεψη του φορολογούμενου στο τμήμα Εσόδων της εφορίας του.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …