Home / Ειδήσεις / Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υποστήριξη των προσφύγων την περίοδο του Ραμαζανιού
Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υποστήριξη των προσφύγων την περίοδο του Ραμαζανιού

Συνεργασία Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υποστήριξη των προσφύγων την περίοδο του Ραμαζανιού

Η Ερυθρά Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τη διαμεσολάβηση της Πρεσβείας της στην Αθήνα, διέθεσε στο πλαίσιο του εορτασμού του ιερού μήνα του Ραμαζανιού 12 τόνους συσκευασμένων χουρμάδων, προκειμένου να διατεθούν στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά και το Σχιστό.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανέλαβε τη διανομή και διάθεση των παραπάνω ειδών στα δύο Κέντρα φιλοξενίας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, κινητοποιώντας για το σκοπό αυτό πολυμελή ομάδα εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτων Διασωστών, υπό την καθοδήγηση κοινωνικών λειτουργών του Ε.Ε.Σ.

 

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, τα στελέχη και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού παρέχουν, επιπλέον, σημαντικές υπηρεσίες βασικής φροντίδας υγείας (διαμέσου κλινικών έκτακτης βοήθειας: γενικής ιατρικής, παιδιατρικής, μαιευτικής), ψυχοκοινωνική στήριξη (μέσω ατομικών συνεδριάσεων και ομαδικών δράσεων) ενώ διοργανώνουν συστηματικά δραστηριότητες για την προαγωγή της υγιεινής. Η καθημερινή αυτή παρουσία έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενουμένων πληθυσμών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανάγκες των παιδιών προσφύγων.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού "Γλυκιά Ζωή" στην Κινέτα Αττικής

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πυρόπληκτους του οικισμού “Γλυκιά Ζωή” στην Κινέτα Αττικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση των πληγέντων …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close